0
ATP

FOTO: X/ @rolandgarros

NIŠTA OD IZNENAĐENJA: Alkaraz počistio Cicipasa!

Objavljeno: 04.06.24 u 23:58

Nije imao šanse Cicipas

Mladi španski teniser, KarlosAlkaraz, pokazao je izvanrednu formu u četvrtfinalu Rolan Garosa, ekspresno savladavši Stefanosa Cicipasa sa 3:0 u setovima (6:3, 7:6, 6:4). Ovom pobedom zakazao je polufinalni duel sa Janikom Sinerom.

Krcat „Filip Šatrije“ stadion bio je svedok iznenađujuće jednostranog meča. Publika je očekivala žestoku borbu, ali osim u drugom setu, u kojem je Grk uspeo da pruži određeni otpor, Alkaraz je dominirao tokom čitavog susreta.

Prvi set protekao je najbrže, jer je Alkaraz odmah na početku stekao brejk prednosti. Uz još jedan brejk u poslednjem gemu, Španac je set završio za svega 32 minuta igre, vodeći sa 1:0.

Iako je Cicipas na početku drugog seta prepustio brejk Alkarazu i Španac poveo sa 3:0, Grk je tada konačno pružio odgovor. Vratio je brejk i izjednačio na 4:4, a zatim su igrali gem za gem sve do tajbrejka. Međutim, u tajbrejku je Alkaraz brzo poveo sa 5:1 i praktično osigurao set, ostavivši Cicipasa bez šansi za povratak.

U trećem setu, došlo je do izjednačenja na 3:3, ali je Cicipas na 30:0 dopustio Alkarazu brejk loptu koju je Španac iskoristio. Nakon toga, Alkaraz je bez većih problema priveo meč kraju.

FOTO: X/ @rolandgarros

Sada Alkaraza čeka polufinalni okršaj sa Janikom Sinerom, koji će se održati u petak. Biće to susret dva najbolja tenisera nove generacije, u borbi za mesto u finalu Rolan Garosa.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter