0
EURO 2024

FOTO: Twitter/@England

ENGLEZI POKAZALI SILU NAD ZMAJEVIMA: Sautgejt na slatkim mukama, Orlovi imali šta da vide!

Objavljeno: 04.06.24 u 12:22

Prvi meč na prvenstvu Engleska će odigrati 16. juna u Gelsenkirhenu protiv selekcije Srbije

Engleska je u prvom testu pred EURO 2024 ubedljivo savladala reprezentaciju Bosne i Hercegovine sa 3:0 (0:0) u Njukaslu.

Englezi su pripremni meč za nastup u Nemačkoj odradili sinoć, dok će naša reprezentacija danas to učiniti, protiv Austrije u Beču.

Namera Gereta Sautgejta je bila da se preko „zmajeva“ bolje upozna sa balkanskim mentalitetom i stilom igre „orlova“, iako BiH važi za slabiju selekciju.

Razumemo značaj svakog igrača, pa dajemo poštovanje i pažnju koju zaslužuju da donosi poštenu, ispravnu odluke. Naravno, uvek će biti subjektivno. Ne radi se samo o uključivanju najboljih pojedinaca, u tome postoji i pozicioni element. Imamo zaista dobre opcije i mislim da smo prošli bez ikakvih fizičkih problema, što je zaista važno – rekao je Sautgejt.

Engleska igra sa Islandom na Vembliju u petak (20:45) u svojoj poslednjoj prijateljskoj utakmici pre turnira, nakon čega će Sautgejt potvrditi 26 igrača koju će odvesti u Nemačku.

Nekim igračima je bila potrebna utakmica, potrebna im je minutaža i trebaće im ponovo minuti u petak. Zato smo uveli Harija Kejna. Trebalo mu je malo minuta na utakmici. Mnogo kombinujemo pokušavajući da pojedince uvučemo u stvari, upravljamo minutama, da igramo dobro sve ostalo, ali mislim da je bila dobra noć za nas – dodao je selektor „gordog Albiona“.

Posebno je blistao levi krilni napadač Eze.

Eze je igrao sa tom slobodom i razmetljivošću sa kojom igra i za klub. Sjajno je videti mladog igrača koji dolazi u naše okruženje i može to da uradi. Videli ste tu sposobnost da prođe pored igrača na sredini terena i moć koju on takođe ima – istakao je selektor.

Prvi meč na prvenstvu Engleska će odigrati 16. juna u Gelsenkirhenu protiv selekcije Srbije.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter