3
Olimpijske igre Pariz 2024

Milorad Dodik Aleksandar Vucic Alexander Ceferin during Group G UEFA EURO 2024 qualifying football match between Serbia and Bulgaria in Leskovac, Serbia on Nov. 19, 2023. photo: Pedja Milosavljevic

ALEKSANDAR VUČIĆ UPUTIO UŽIVO MOLBU NIKOLI JOKIĆU: „Ovo je moja molba njemu, da se odazove selektoru na poziv“

Objavljeno: 04.06.24 u 23:44

Predsenik Srbije je komentarisao leto koje očekuje naše sportiste

Najbolji košarkaš regularnog dela sezone u NBA ligi Nikola Jokić još nije saopštio da li će ili neće da nastupa na Olimpijskim igrama u Parizu. Amerikanci su najavili dolazak drim-tima, ostale selekcije gledaju da pošalju najbolje sastave, Srbija je još u neizvesnosti. Bar kad je reč o Jokiću.

U to ime oglasio se i predsednik Srbije Aleksandar Vučić. On je najpre pozvao navijače Zvezde i Partizana da podrže fudbalsku reprezenaciju na EP u Nemačkoj, a zatim je pomenuo i Somborca.

Svetislav Pešić, Nikola Jokić
Svetislav Pesic Nikola Jokic Serbia – Poland, FIBA Eurobasket 2022, Evropsko prvenstvo u kosarci, Group Phase, Group D, Srbija – Poljska 6.9.2022. Prag, Ceska photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

– Molim i navijače i Zvezde i Partizana, iako znam da oni organizovano ne vole da navijaju za reprezentaciju, da budu uz naš nacionalni tim u Nemačkoj. Biće teško, oni koji imaju vremena neka budu uz srpski tim. A onda ćemo na Olimpijskim igrama navijati i za Jokića i za drugove – izjavio je Vučić gostujući u Dnevniku na RTS.

Na konkretno pitanje da li to znači da će Jokić da igra u Parizu, predsednik Srbije rekao je da ne zna, ali da gaji nadu.

– Ne znam, ali se nadam. Ja njega mnogo volim i poštujem, i njega i njegovu porodicu. Ovo je moja molba njemu, da se odazove selektoru na poziv. Biće jaki Kanađani, i Amerikanci, a ako neko može da ih pobedi onda je to samo Srbija – poručio je Vučić.

135
109

3 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter