0
Sportske igre mladih

FOTO: SIM

SPORTSKE IGRE MLADIH: Pobednici turnira u Kraljevu idu na veliko Regionalno finale! (FOTO)

Objavljeno: 03.06.24 u 15:02

Dunav osiguranje Dan sporta u Kraljevu

Kraljevo je sa radošću dočekalo ovogodišnji Dunav osiguranje Dan sporta. Vesela graja i dečiji osmesi ulepšali su Plazma Sportske igre mladih u gradu na Ibru.

Na terenima Poljporivredno hemijske škole „Dr Đorđe Radić“održano je se svečano otvaranje i takmičenje u  Atletici /Trka na 60m uzrast 2015.i mlađ/đe  i 2013. i mlađi/đe.

U balonu ”IFA TITAN” mali SIMovci takmičili su se u sportskoj igri  Lino „Između dve vatre“ /uzrast 2015.i mlađ/đe  i 2013. i mlađi/đe., a na velikim terenima održane je Turnir u malom fudbalu /uzrast 2013. i mlađi/ i Coca-Cola kup /uzrast 2008. i mlađi/đe/.

FOTO: SIM

U sportskoj sali OŠ „Braća Vilotijević“ održano je takmičenje u  MIS Odbojci/ uzrast 2009. i mlađe/ dok je u Staroj hali sporta,  na Ibarskom keju, odigran turnir  Millennium Team Basket 3×3 za dečake i devojčice /uzrast 2009 i mlađi/đe/ . 

Učesnici takmičenja bila su deca osnovnoškolskog uzrasta iz Kraljeva i okoline kao i deca iz Vrnjačke Banje.

Pobednici sa ovih takmičenja stekli su pravo učešća na velikom Regionalnom finalu koje će se održati 14.juna u Kraljevu, gde će im  se pridružiti  pobednici grradskih i opštinskih finala iz regiona Zapadne Srbije.

FOTO: SIM

“Očekujem da ćemo danas ovde videti nove šampione i da će ti naši kraljevački šampioni uspeti da pobede decu iz drugih gradova, da još jednom postanemo i prvaci Srbije. Deco, ako niste znali, Sportski savez grada Kraljeva koji okuplja sve ljude koji su u Kraljevu bave sportom, vas male takmičare, starije koji se bave različitim sportovima, uspeo da postane najbolji sportski savez u čitavoj Srbiji i to je priznanje za sve nas i verujem da ćemo se naredne godine još više takmičiti i da ćemo biti još bolji a vama danas želim da se družite, da se takmičite, da se borite i da vam svima zajedno ovaj dan ostane u lepom sećanju. Vidimo se narodne godine!” rekao je u pozdravnoj reči gradonačelnik Grada Kraljeva Predrag Terzić.

Velikim aplauzom pozdravljeni su i organizatori Dunav osiguranje Dana Sporta .

U fokusu Dunav osiguranje dana sporta je promocija sporta, zdravih stilova života i međusobnog prihvatanja koje se usvaja bavljenjem sportom, ali i udaljavanje od svih negativnih faktora kojima su mladi danas okruženi. Priliku učešća imaju svi, bez obzira da li se aktivno bave sportom, i to potpuno besplatno 

FOTO: SIM

Plazma SIM su najveća manifestacija amaterskog sporta u Evropi koja je za svojih 27 godina postojanja u regionu okupila više od 2.700.000 mladih.

Plazma Sportske igre mladih pružaju deci i mladima mogućnost da, potpuno besplatno, učestvuju u profesionalno organizovanim takmičenjima u 10 sportskih disciplina.

Najvažnije od svega je da mogu učestvovati svi, odnosno učesnici Plazma Sportskih igara mladih ne moraju biti aktivni sportisti, već samo ljubitelji zdravog načina života i prijateljstva. Cilj Igara je da naši budući naraštaji kroz sport, upoznaju sebe ali i druge, steknu samopouzdanje, pokažu vrline, usvoje pravilne životne navike i steknu prijatelje za ceo život.

U Srbiji je u toku 11. sezona Plazma Sportske igara mladih, najvećeg amaterskog takmičenja u Evropi za mlade.

Nikoleta Šubert, direktorka Direkcije za prodaju životnih osiguranja Kompanije „Dunav osiguranje“, izjavila je da ta kompanija već dugi niz godina podržava razne projekte i manifestacije koje su namenjene mladima i deci.

Kompanija „Dunav osiguranje“ nastoji da se približi najmlađim naraštajima i kroz razvijanje uzajamne komunikacije, poverenja i razumevanja pokušava da sagleda njihove potrebe, pogled na svet i ciljeve kojima teže, te da kreira usluge koje će im biti važan životni oslonac onda kada im to bude najpotrebnije. U ime svega toga, u okviru projekta „Prijatelj od detinjstva“ već petu godinu zaredom partneri smo Sportskih igara mladih, a ove godine preuzeli smo ulogu sponzora pod nazivom „Dunav osiguranje Dan sporta“. Inspirisani porukom drugarstva koje ne poznaje granice, u prethodnoj sezoni Igara pokrenuli smo kampanju „Pružam ruku ne podmećem nogu“. Volonteri iz naše kompanije u saradnji s našim divnim prijateljima SIM-ovcima podstakli su stotine hiljada dece da napišu prelepe poruke prijateljstva i podrške svojim drugarima i vršnjacima, od kojih smo neke i nagradili. 

FOTO: SIM

Plasman Dunav osiguranje Dan sporta – Kraljevo

Plasman Atletika /Trka na 60mDečaci 2013.i mlađi:Viktor Radojević,Vojkan Pajović,Kosta Stevanović

Devojčice 2013. i mlađe: Dunja Veličković, Nina Ivanović, Maša Dragojlović

Devojčice 2015. i mlađe: Tihana Lekić, Nađa Ilić, Nikolina Gvozdenović

Dečaci 2015. i mlađi: Jakov Čukanović, Jakša Novaković, Filip Plavić

Millennium Basket 3×3 prvoplasirani/ne dečaci  ekipa „Šakali“ , devojčice ekipa „Vukšni sokolovi“

Lino „Između dve vatre“

Prvoplasirani  2015. i mlađi  ekipa

Prvoplasirani  2013. i mlađi ekipa „Kraljevi“

MIS odbojka /devojčice  prvoplasirana ekipa „Tehničar 1“ Kraljevo

Mali fudbal 2013. i mlađi  prvoplasirana ekipa KMF  Raška

Coca-Cola kup 2008. i mlađe devojčice ekipa  ŽFK Sloga 036

Coca-Cola kup 200.8 i mlađi FK Kiker

2
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter