0
Evrokupovi

FOTO: Velibor Ćirić

HEINEKEN ORGANIZOVAO SPEKTAKL NA TAŠMAJDANU: Mnoštvo poznatih pratilo finale Lige šampiona! (FOTO)

Objavljeno: 03.06.24 u 14:02

Petnaesti trofej Lige šampiona zauzeo je svoje zasluženo mesto u vitrinama ionako već prebogatog muzeja Real Madrida!

Kraljevski klub je savladao Borusiju Dortmund 2:0 u finalnom duelu najjačeg timskog takmičenja na Starom kontinentu i time opravdao epitet apsolutnog favorita, uprkos nespornom talentu žuto-crnih.

Publika na „Tašmajdanu“ u Beogradu, ali i ispred „Spensa“ u Novom Sadu i „TC Delta Planet“ u Nišu, mogla je da oseti deo spektakla kakav nosi finale Lige šampiona, jer se huk sa Vemblija čuo sve do Srbije, gde je Heineken® priredio noć za pamćenje.

U bravurama Madriđana uživao je veliki broj pravih zaljubljenika u fudbal, u ambijentu koji je bio poput onih na najvećim svetskim događajima. Među gostima našla su se i imena iz sveta fudbala i sporta, kao što su Igor Duljaj, koji je u ovom takmičenju igrao 25 utakmica u dresovima Partizana i Šahtjora, zatim srebrna olimpijka u tekvondou Tijana Bogdanović, srpska Dejvis kup reprezentativka u tenisu Nina Stojanović, kao i brojni drugi prijatelji fudbala i brenda Heineken®.

Vrhunska atmosfera je vladala i zahvaljući tome što je Real gotovo svih 90 minuta stvarao magiju na terenu i ponovo je obarao rekorde. Jedan od njih je i činjenica da su prvi put u istoriji došli do trofeja u nekom evropskom kupu bez ijedne izgubljene utakmice! Bio je to njihov 13. uzastopni trijumf ove sezone čime su nastavili pobednički niz, dok je „crna tradicija“, sa druge strane, zadesila Borusiju – prethodni put su igrali Finale 2013. takođe na Vembliju, kada su poraženi od Bajerna.

FOTO: Velibor Ćirić

,,Real je tim za koji sam u finalu navijao iz mnogo razloga. Prvi je taj što se znalo da pobeda Madriđana vodi Šahtjor, moj bivši klub, u UEFA Champions League direktno. Drugi je taj što sam igrao protiv Reala i zaista, to je kraljevski klub u svakom smislu. U prvom poluvremenu utakmice Borusija je bila konkretnija i stvorila je više šansi, ali presudilo je to što je Real prvi postigao gol. To im je pomoglo da nametnu svoj ritam i drže kontrolu do kraja”, rekao je Igor Duljaj.

U utakmici je uživala i Tijana Bogdanović, koja ne propušta finale UEFA Champions League.

,,Utakmica za pamćenje, uz pobedu Reala koja je donekle bila i očekivana. U sastavu imaju igrače koji odlično znaju šta je finale UEFA Champions League, o čemu govori podatak i da su Luka Modrić, Toni Kros, Naćo i Dani Karvahal po šesti put u karijeri osvojili ovo takmičenje, upravo u dresu Madriđana. Takođe, na klupi Reala je sjajni Anćeloti, koji je ponovo pokazao da je jedan od najboljih trenera na svetu’’, dodala je ona.

Pored praćenja utakmice na velikim LED ekranima i uživanja u osvežavajućem ukusu Heineken® piva, posetioci su imali priliku da se zabave u raznim fudbalskim aktivacijama, uživaju u digitalnom muzeju i momentima koji su obeležili istorijat i sadašnjicu elitnog fudbalskog klupskog takmičenja, ali i da testiraju svoje znanje u pub kvizu. Ove godine, čuveni brend predstavio je kampanju „Nazdravi za prave strastvene navijače“ koja nas podseća šta znači biti pravi fan, slaveći ljude koji zaista dišu i žive za sport na pozitivan, a ponekad i neobičan način.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter