0
Domaći fudbal
Nemanja Matić

Nemanja Matic reprezentacija press 3.9.2019. Beograd, Srbija (credit image & photo: STARSPORT/ Pedja Milosavljevic)

GOREĆE UB OVOG LETA: Matić dovodi bivše reprezentativce u Jedinstvo i najavljuje velike stvari za klub! (VIDEO)

Objavljeno: 03.06.24 u 16:36

Najavljena su dva velika pojačanja

Fudbaleri Jedinstva iz Uba napravili su istorijski uspeh i plasirali se po prvi put u istoriji kluba u najelitniji rang srpskog fudbala – Superligu Srbije.

Prvi čovek Jedinstva je aktuelni fudbaler Olimpik Liona i bivši reprezentativac Srbije Nemanja Matić, koji najavljuje velike stvari za klub.

– Ciljevi su da svaku narednu utakmicu igramo bolje nego prethodnu. Ne mogu da kažem kako ćemo biti prvi, drugi ili treći, mada za mene plasman u plej-of ne bi predstavljao iznenađenje. Sve ispod petog ili šestog mesta će biti neuspeh. Videćemo kakvi su nam potencijali i kapaciteti, sigurno će biti pojačanja tamo gde mislimo da su nam potrebna – istakao je Nemanja Matić, prvi čovek Jedinstva, u prvom obraćanju medijima posle istorijskog poduhvata.

Matić je na Ub doveo bivšeg reprezentativca Srbije Ivana Radovanovića i postavio ga za prvog trenera tima, a sada se najavljuje dolazak igrača koji su nastupali u ligama petice, konkretno radi se o Radosavu Petroviću, kao i Nemanjinom bratu Urošu.

Čitali smo bili su u jednom trenutku o pregovorima, ali smo shvatili da je skup (Uroš Matić prim. aut), ha-ha-ha… Moja je želja da se on i Raća Petroivć vrate u svoj klub. Odrasil su ovde, na stadionu Dragan Džajić i igrali u ovom klubu duže od mene. Moja želja je da vratim ostvarene igrače i vrhunske ljude u Jedinstvo. Ne znam da li je realno, ali smo razgovarali. Ne mogu da vam odgovorim, ali je velika želja. Raća je i dalje pod ugovorom, Uroš nije, pa je u njegovom slučaju veća verovatnoća – rekao je Nemanja Matić na konferenciji u Ubu i dodao:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sport Klub (@sport.klub)

– Ne mislim samo na terenu, mi smo biliži kraju nego početku karijere. Zapravo najmanje mislim na teren. Imamo dosta mladih igrača, koji lakše mogu da se motivišu. Kada pričam o Urošu i Raći, mislim da završe karijeru u Jeidnstvu i kasnije preuzimaju funkcije, kako bi podigli Jedinstvo na viši nivo.

I za kraj, Matić je izrekao jednu rečenicu, u vezi sa igračkim kadrom Jedinstva, a koja će verovatno razočarati mnoge Ubljane.

– Ne mogu sebe da vidim kao igrača Jedinstva, neprirodno je da ja kao neko ko odlučujem ko će biti trener, sutra dođem i igram. Tek ne bih dozvolio da zauzmem mesto nekome koga planiram da bude reprezentativac Srbije. Usavršavam se za trenera, u Engleskoj pohađam za A licencu. I dalje sam fudbaler u Lionu, želja mi je da podignem klubu na viši nivo – zaključio je 35-godišnjak iz Vrela.

14
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter