0
ATP

FOTO: Printscreen/Twitter

ROLAN GAROS JE ZA ALKARAZA POSEBAN TURNIR: Rekao je mladi Španac zašto je toliko teško igrati sa Novakom!

Objavljeno: 02.06.24 u 19:59

Najviše ambicije za Karlosa!

Španski teniser Karlos Alkaraz izrazio je zadovoljstvo nakon što je ostvario plasman u četvrtfinale Rolan Garosa, istakavši da je ovo za njega poseban turnir te da uvek teži da ide što dalje.

Osećam se srećno što sam ponovo u četvrtfinalu Rolan Garosa. Ovo je za mene poseban turnir, uvek želim da idem što dalje. Zadovoljan sam kako sam igrao, mislim da je meč bio taktički dobar za mene. Iako sam imao nekoliko uspona i padova, ponosan sam na način na koji napredujem -rekao je Alkaraz na konferenciji za medije nakon meča.

Govoreći o  susretu sa Stefanosom Tsitsipasom, Alkaraz je istakao da se oseća samouvereno, napominjući da je do sada imao uspeha protiv Grka.

Još uvek nisam izgubio od njega. U svim našim dosadašnjim mečevima, ja sam bio taj koji je izlazio kao pobednik. Ipak, to ne znači da ću igrati na 50%. Stefanos igra odlično, ali imam plan kako da mu pristupim taktički, iako ne bih otkrivao detalje – dodao je.

Na pitanje o Novaku Đokoviću, Alkaraz je istakao da Đoković pravi pritisak tokom svakog poena, što zahteva konstantan fokus i visok nivo igre.

Novak je težak na svakoj podlozi, ali posebno na šljaci pravi konstantan pritisak. Svaki poen je dug i zahteva 100% koncentracije. To je normalno za njega, ali za druge igrače to može biti izazovno – objasnio je Alkaraz.

Pod krovom je drugačije, ali meni bolje. Osećam se sigurnije i samouverenije. Kada igram na Rolan Garosu, osećam se sve bolje i bolje. To je važno za moje samopouzdanje – naglasio je.

 

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter