0
Extreme

FOTO: X/ @ufc

POKAZAO ZAŠTO JE NAJBOLJI NA SVETU: Makačev „ugušio“ Poarijea za odbranu pojasa! (VIDEO)

Objavljeno: 02.06.24 u 11:47

Pojas ostaje u rukama Islama Makačeva

UFC šampion lake kategorije Islam Makačev odbranio je svoj pojas na UFC 302, savladavši miljenika publike Dastina Poarijea gušenjem u petoj rundi.

Poarije je po treći put pokušao da osvoji titulu, nakon što je prethodno dva puta poražen gušenjem sa leđa od Habiba Nurmagomedova 2019. i Čarlsa Oliveire 2021. godine. Nakon svog poslednjeg neuspešnog pokušaja, pobedio je Majkla Čendlera, izgubio od Džastina Gejčija u „BMF“ borbi i iznenadio zvezdu u usponu Benoita Sent Denisa, ostajući u vrhu divizije. Međutim, i ovaj put je ostao bez titule.

U možda najopasnijem meču njegove vladavine kao UFC šampiona lake kategorije, Islam Makačev je opravdao svoju titulu kao najbolji borac bez obzira na težinsku kategoriju. Sa publikom u „Prudential Centru“ u Njuarku čvrsto na strani američkog autsajdera, činilo se da je iznenađenje na pomolu.

Makačev nije gubio vreme i odmah je pokazao zašto je bio veliki favorit. Iako je Poarije zadao čist udarac koji mu je rasekao oko, Makačev je odgovorio svojim udarcem i obaranjem. Veći deo prve runde proveo je preteći Poarijeu sa više pokušaja davljenja.

Druga runda bila je mnogo konkurentnija. Poarije je uspeo da drži borbu u stojećem stavu, ali je Makačev ponovo preuzeo inicijativu u trećoj rundi. Iako je Poarije imao svojih trenutaka, Makačev je vratio „Dijamanta“ na zemlju i gotovo ga zaključao u polugu na ruci, ali je Poarije uspeo da se izvuče i vrati na noge.

Dvojica boraca razmenila su više udaraca u akcijom ispunjenom kraju runde, što je meč odvelo u četvrtu rundu. Poarijeov pokušaj bio je osuđen na razočaravajući kraj. Nakon što je doveo Makačeva do pete i poslednje runde, uložio je snažan poslednji napor da završi borbu, ali je šampion imao još jedan potez u arsenalu, zaključavši „D’Arce“ gušenje i zadržavši svoju titulu.

Makačev je još jednom pokazao svoju superiornost u oktagonu, potvrdivši zašto je najbolji borac bez obzira na težinsku kategoriju.

1
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter