0
ATP

FOTO: Printscreen/ YouTube

PITALI SU NOVAKA O SRAMNOM RASPOREDU MEČEVA NA ROLAN GAROSU: Ovo je njegov odgovor (VIDEO)

Objavljeno: 02.06.24 u 10:50

Nole gospdoski, u svom stilu

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u osminu finala Rolan Garosa nakon velike drame i preokreta protiv mladog italijanskog „lava“ Lorenza Musetija. Đoković je slavio rezultatom 3:2 (7:5, 6:7, 2:6, 6:3, 6:0) u meču koji se završio u 03:07, što je posledica katastrofalne organizacije turnira.

Kiša je padala skoro ceo dan u Parizu, a organizatori su ubacili još jedan meč u program pre nego što je Đoković trebalo da izađe na teren. Zbog toga je Novak morao da čeka da se završe svi prethodni mečevi kako bi igrao protiv Musetija, što je dovelo do najkasnijeg završetka meča u istoriji Rolan Garosa. I pored svega, Đoković je pokazao da je gospodin jer nije želeo da skrene pažnju na organizacione propuste.

Uh… Znao sam da ćete me to pitati, ali ne bih da pričam o tome. Imam mišljenje, ali… Ima važnijih stvari od toga. Pre svega Musetijeva igra, neću o rasporedu. Moglo je drugačije to da se reši. Ima lepote u tome da se pobedi u 3 ujutru, posebno ako pobediš, ali moraću da uključim svoje mlade gene i da se oporavim što pre- rekao je uz osmeh Đoković.

Novak je priznao da je bio u problemu tokom meča i pohvalio je Musetija za visok nivo tenisa koji je prikazao.

Bio sam u problemu i svaka čast Musetiju što me je naterao da mi bude teško, držao je visok nivo tenisa, znao je šta da radi. Osvajao je teške poene, dobro je servirao, gađao uglove, trčao… Nisam se dobro osećao igrajući protiv njega, ali stvarno mislim da mi je publika dala energiju kada su počeli da skandiraju moje ime. Osetio sam novi talas energije i snage, od tog momenta sam igrao fantastično. Peti set je bio vrhunski. Samo sam nastavio da se borim i hvala svima koji su ostali do kraja. Čuo sam da je ovo najduži meč u istoriji, drago mi je da sam deo istorije. Teško je prihvatiti kada ovako izgubiš, ali…“, rekao je Đoković i dodao da su uslovi bili nemogući za igru, pa se naterao da igra do krajnjih limita.

8
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter