0
Evrokupovi

FOTO: Twitter/@ChampionsLeague

VREME JE ZA FINALE LIGE ŠAMPIONA: Real juri 15. titulu, a Borusija drugu – odluka pada na Vembilju! (FOTO)

Objavljeno: 01.06.24 u 10:57

Biće ovo 69. finale najjačeg takmičenja u Evropi

Došao je i taj dan – dan za finale Lige šampiona! Tačku na ovogodišnje izdanje najkvalitetnijeg fudbalskog takmičenja u Evropi staviće Borusija Dortmund i Real Madrid, a ko će podići čuveni pehar saznaćemo verovatno nešto pre ponoći. Utakmica se igra na čuvenom „Vembliju“ i zakazana je za 21 čas.

Biće ovo 69. finale najjačeg takmičenja u Evropi, 32. od uvođenja novog formata, a takođe i poslednje koje gledamo po trenutnom sistemu takmičenja, s obzirom da se od sledeće sezone menja.

Real je preko Nemaca i Engleza došao do velikog finala. Padali su sa jedne strane Lajpcig i Bajern, a sa druge Mančester siti i ponovo smo videli Real koji ne odustaje do poslednjeg trenutka i tim kojeg je gotovo nemoguće pobediti u nokaut fazi Lige šampiona.

Madriđani su četrnaest puta podizali čuveni „ušati“ pehar, a poslednji put su to učinili 2022. kada je u finalu pao Liverpul

Borusija je takođe imala težak put do finala. PSŽ je dva puta pretrpeo minimalce u polufinalu, pre toga su kratkih rukava ostajali i Atletiko i PSV, dok je u grupnoj fazi takođe sastav „milionera“ iza sebe ostavio Parižane, ali i Milan i Njukasl. Inače, Borusija je 1997. godine osvojila jedini trofej Lige šampiona kada je u Minhenu pao Juventus.

Dve ekipe su u četrnaest navrata igrale međusobno u eliti, uz šest pobeda Reala i tri slavlja Borusije.

Glavni sudija meča biće Slavko Vinčić, nakon što je prethodno 2022. godine sudio finale Lige Evrope. Njemu će pomagati Tomaž Klančnik i Andraž Kovačić takođe iz Slovenije kao i VAR i AVAR Nejc Kajtazović i Rade Obrenović. Četvrti sudija će biti Fransoa Leteksije iz Francuske.

Prenos meča u Srbiji možete gledati na RTS1, kao i na Arena sport Premium 1 kanalu.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter