1
EURO 2024
Uroš Spajić

Uroš Spajić (FOTO: Starsport)

SPAJIĆ OTVOREN NA OKUPLJANJU REPREZENTACIJE: Naša liga nije tako slaba kao što ljudi žele da je predstave, šta god da bude treba da budemo ponosni što smo dali maksimum!

Objavljeno: 01.06.24 u 17:41

Jasan je bio defanzivac Zvezde.

Naši reprezentativci su počeli pripreme za predstojeće Evropsko prvenstvo, a novinarima se obratio verovatno budući kapiten Crvene zvezde, Uroš Spajić.

– Osećaj je fantastičan. Prezadovoljan sam, preponosan, jako srećan što sam ponovo tu. Imao sam za cilj da se vratim, oporavim, podignem nivo forme, a onda se vratim u reprezentaciju. Jako sam zadovoljan što je sve ispalo tako kako je ispalo.

– Hvala puno, na tim rečima. Ja sam neko ko se uvek vodio time da, da bi nešto postigao moraš da daš celog sebe. Imao sam neke pehove, kao što je bila ta povreda. Izašao sam iz toga tako što nisam posustao i što sam dao celog sebe. Hvala selektoru na lepim rečima. Moje je da nastavim da doprinosim i da opravdam poziv – počeo je Spajić i prokomentarisao mogućnost da bude starter.

– To je svakako pitanje za selektora. Mislim da svako od nas očekuje da igra. Mislim da momci imaju želju da doprinesu, da igraju. Konkurencija je dobra, svi smo zdravi, nije situacija kao pred Katar i na selektoru je sve.

Odbrana može biti ključna.

– Nadamo se. Kada teže primamo golove, to olakšava posao. Dosta je akcenta bilo na odbrani i mislim  da ćemo raditi na tome. Imamo kvalitet, ali nije dovoljno da se brani dva, tri četiri čoveka, već da se branimo kao ekipa.

Sezona u Superligi je sasvim dobra podloga za EURO.

– Ja sam dosta puta rekao. Bio sam deset godina u inostranstvu i kvalitet naše lige nje takav kako se predstavlja. Problem su infrastruktura, tereni, sami uslovi. Videli ste kako je finale kupa bilo evropski, navijanje, sve na evropskom nivou. Malo je neophodno je da dignemo naš kvalitet fudbala 30, 40 odsto. Ne možete da očekujete kvalitet lige, ako uslovi nezadovoljavaju. Mislim da je dobro što smo počeli da pravimo stadione, poboljšavamo uslove. I sam selektor je bio, gledao. Imamo svake godine sve više predstavnika u Evropi svake godine i mislim da treba da težimo tome.

– Teško je komentarisati šta će biti. Na nama je da damo sve od sebe. To je glavno. Imamo veliku odgovornost, predstavljamo naš narod i zemlju. Dres koji nosimo je težak. Maksimalno treba da budemo posvećeni. nadam se da će biti dobar. Po meni, najvažnije da, kada se prvenstvo završi, ne bude žal, već da kažemo da smo dali sve od sebe.

4
1

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter