1
Tenis

FOTO: Twitter/@rolandgarros

OLGA DANILOVIĆ ISPISALA ISTORIJU TENISA: Srpkinja je prva kojoj je ovo pošlo za rukom! (FOTO)

Objavljeno: 01.06.24 u 13:47

Lepi dani za srpsku teniserku

Srpska teniserka Olga Danilović ostvarila je najveći uspeh u svojoj dosadašnjoj karijeri, savladavši hrvatsku teniserku Donu Vekić sa 2:1 u setovima (0:6, 7:5, 7:6) i plasiravši se u osminu finala prestižnog turnira Rolan Garos.

Danilovićeva je naišla na ozbiljan otpor u prvom setu, koji je izgubila ubedljivo sa 0:6. Međutim, srpska teniserka nije dozvolila da je ovaj težak početak demotiviše. Uspela je da se konsoliduje i vrati u igru, te je nakon velike borbe osvojila drugi set sa 7:5. U odlučujućem, trećem setu, Danilovićeva je pokazala izuzetnu mentalnu snagu i pobedila u taj-brejku sa 7:6, čime je zapečatila svoj plasman u osminu finala.

Pomalo nestvaran podatak izvukla je čuvena Opta, pošto je ovo prvi meč u Open eri na Grend slem turnirima koji je završen baš ovakvim preokretom!

1 – Olga Danilovic has become the first player in the Open Era to claim a Women’s Singles match win at a Grand Slam event by a score of 0-6 7-5 7-6. Rollercoaster.#rolandgarros | @rolandgarros @WTA @WTA_insider pic.twitter.com/P3p7vWcJUw

2
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter