0
EURO 2024

Veljko Birmancevic (L) Fudbal-FIFA World Cup 2022 Qualifiers Reprezentacija Srbije-Pripreme-Trening Stara Pazova, 30.08.2021. foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

IMAMO MNOGO IGRAČA KOJI ZNAJU KAKO SE OSVAJAJU TROFEJI: Mentalitet je najvažniji, tvrdi novi Orao!

Objavljeno: 01.06.24 u 19:31

Jasan je bio napadač Sparte.

Naši reprezentativci su počeli pripreme za predstojeće Evropsko prvenstvo, a novinarima se obratio verovatno odlični ofanzivac, Veljko Birmančević.

„Odličan je osećaj. Presrećan sam i zahvalan što sam dobio poziv. Prezadovoljan sam što sam opet ovde. Ja sam ovde došao iz odlične sezone, postigao dosta golova. Osvojio ligu i Kup. Došao sam ovde da se borim, koliko god da dobijem šansu, pet minuta, deset… Došao sam da igram kao u klubu. Da dam sve od sebe na terenu. Koliko god bude šanse, ja sam tu da pokažem svoje“, istakao je u dahu i dodao:

„U formaciji 4-4-2 ili 4-4-3, igram kao levo krilo ili kao desno krilo, mogu i iza špica. Samo da igram u napadu, moja najveća vrlina je da napadam prostor i dubinu, moje mišljenje je da nema puno igrača koji to napadaju. U tom segmentu, mislim, da mogu da pomognem timu i reprezentaciji. Pokušavam da radim to i u klubu i u reprzeentaciji, gde god da se nalazim“.

„Uvek igram utakmicu po utakmicu. Volim da odigram i odradim sve u klubu. U međuvremenu, postizao sam puno golova i u finalu Kupa i u raznim takmičenjima. Pred kraj sam video da bih mogao da budem blizu poziva. Svakako sam nastavio da radim punim gasom, kao što uvek radim. Očekivao sam malo, ali nisam znao da će biti sto odsto“.

Spreman je da se bori za nacionalni tim do poslednjeg atoma.

„Uvek dajem sve od sebe na terenu. Svi igrači znaju kako se borim na treningu, na utakmici i mislim da je to merilo kako treba da se bori za klub i reprezentaciju i to je neki naš mentalitet“.

„Ja sam siguran. Mentalitet je najbitniji u fudbalu. Ako ti imaš taj mentalitet, kao što ovde ima igrača koji su osvajali lige i kupove, to je potrebno. Mislim da, ako budemo trnenirali, kao prošle nedelje, i ako nastavimo ovako, mislim da možemo da prođemo u sledeći krug što je nas cilj“.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter