3
Domaći fudbal
FK Partizan

during the Mozzart Super Liga Season 2023/2024 Play Off match between FK Cukaricki and FK Partizan at stadium FK Cukaricki on May 17, 2024 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

BIVŠI TRENER PARTIZANA O SVEMU: „Dokle god narod ne izađe na ulicu ili uđe na stadion, ništa se neće promeniti!“

Objavljeno: 01.06.24 u 22:20

Prilično oštar i direktan

Nekadašnji trener Partizana, Ivan Golac, nastavlja da upozorava na duboku krizu u kojoj se nalazi klub iz Humske. U intervjuu za “Sputnjik“, on je ponovio svoje kritike upućene ka aktuelnoj upravi Partizana, ističući da je situacija postala još gora nego prethodno.

Generalno, i da je tim iz zone u pitanju, ili neki seoski, sindikalni tim, pa bi se došlo do nekakvih pomeranja. Samo u Partizanu ništa! Čovek više nije pametan da bi mogao da oceni ovu situaciju, tu razum prestaje – rekao je iskusni stručnjak.

Golac je takođe istakao da je nedopustivo da uprava kluba ne snosi odgovornost za sedam godina bez osvojene titule i pet godina bez osvojenog Kupa Srbije.

Kada publika krene da bojkotuje klub, taj klub je mrtav. Ali, u Partizanu to ponovo nije slučaj. To su prosto ljudi koji su nezamenljivi, unikatni, jedinstveni. Čovek mora da poseduje intelekt, emociju, da ima moral. To su onda druge priče. Po ovome ispada da je Partizan njihova privatna prćija. Kome oni odgovaraju ako klub nema uspeha? To je skandalozno da sedam godina nema titule, pet godina nema Kupa Srbije. Kome će da odgovaraju ako se sutra ugasi Partizan? – poručio je Golac.

Nadovezujući se na nedavni apel za spas Partizana, Golac je izrazio sumnju u bilo kakvu ozbiljnu promenu.

Situacija više nije haotična, onda je sad mnogo gora. Igramo se. Partizan bez predsednika, otišao je Vučelić, ili je on tu. To niko ne zna. Ne očekujem bilo šta ozbiljno da će se dogoditi nakon što smo ušli u u ovu priču. Znate zašto, ima tu onih koji će se predomisliti, mislim na nas koji smo potpisali peticiju. Uvek je među nama bilo poniznih kolega, koji su šurovali sa upravama. Tako da, dokle god narod ne izađe na ulicu ili uđe na stadion, ništa se neće konkretno promeniti. Jer, u Partizanu vladaju egoizam, haos, jedan sveopšti cirkus. Vi u kafanu kad odete ne možete čašu vode više da popijete, a da ne platite račun. Svedoci smo šta se godinama unazad dešava u Partizanu i niko ne polaže račune i odgovara za to. Ponavljam, jedino narod, navijači i bivši fudbaleri i treneri mogu da spasu Partizan. Trenutno je totalni raspad sistema i ništa ne funkcioniše, ne postoje plan i program i bilo kakvi kriterijumi već samo egoizam i argogancija bez pokrića – zaključio je Golac.

74
7

3 Komentara

  1. Narod treba da izadje na ulice
    Ali ne toliko zbog sporta(realno i partizan i czv su muljatori teski aj sad da se ne pravimo fini i kao decenijama nista ne vidimo sta se radi-oba kluba su politička i lopovska to je istina i javna tajna nema tu sta -pola titula su na mućku uzeli -mi trebamo prvo da počnemo bas od ta dva kluba i da ispitamo sve njihove titule i sve neregularnosti i ako treba kao italijani 2006/7 kad su izbacili Juve u drugu ligu i oduzeli bodove Milanu Fiorintini Laziu itd ee tako i mi treba da uradimo )
    Ali narod treba da izadje na ulice da trazi veće plate jer po standardnu smo na predposlednjem mestu a po skupoći struje ,hrane smo u samom vrhu

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter