0
Domaći fudbal
FK Vojvodina

FOTO: Starsport

VOJVODINA SPREMA PRVO POJAČANJE: U Novi Sad stiže desni bek iz komšiluka! (VIDEO)

Objavljeno: 31.05.24 u 21:34

Vojvodina u narednim godinama želi da napadne titulu prvaka Srbije

Fudbalski klub Vojvodina, koji je završio sezonu na četvrtoj poziciji u Superligi Srbije, očekuju kvalifikacije za Ligu Evrope ovog leta. Kako bi se što bolje pripremili za predstojeće evropske izazove, „Stara dama“ intenzivno radi na jačanju igračkog kadra i već je dogovorila prvo pojačanje za narednu sezonu.

Prema saznanjima Mozzart Sporta, redove novosadskog kluba pojačaće 27-godišnji desni bek Mihai Butean. Ovaj rumunski fudbaler dolazi iz Hermanštata i već je stigao u Novi Sad. Butean će u subotu ujutru obaviti lekarske preglede, nakon čega će potpisati ugovor sa Vojvodinom.

Dogovor sa Buteanom postignut je još tokom zimskog prelaznog roka, ali su pregovori između klubova otežavali realizaciju transfera. Na kraju, Vojvodina je sačekala da igraču istekne ugovor, te će on stići kao slobodan igrač.

Mihai Butean je celu dosadašnju karijeru proveo u Rumuniji, igrajući za klubove poput Univerzitatei Kluž, Astra Đurđu, Akademika Klinče, Kluž, Gaz Metan i Kindija. U Hermanštatu je ostavio najdublji trag, odigravši 79 utakmica sa učinkom od jednog gola i šest asistencija. Takođe, Butean je nastupao za mlađe selekcije rumunske reprezentacije.

Dolazak Buteana predstavlja značajno pojačanje za Vojvodinu uoči izazovnih kvalifikacija za Ligu Evrope, gde će tim Božidara Bandovića nastojati da ostavi što bolji utisak i izbori plasman u grupnu fazu ovog prestižnog takmičenja.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter