0
ATP
Olga Danilović

FOTO: Twitter/@rolandgarros

TEŽE NIJE MOGLO: Olga Danilović u osmini finala Rolan Garosa igra protiv grend slem šampionke!

Objavljeno: 31.05.24 u 18:10

Olga Danilović će pokušati da priredi novu senzaciju

Srpska teniserka Olga Danilović ostvarila je najveći uspeh u svojoj dosadašnjoj karijeri, savladavši hrvatsku teniserku Donu Vekić sa 2:1 u setovima (0:6, 7:5, 7:6) i plasiravši se u osminu finala prestižnog turnira Rolan Garos.

Danilovićeva je naišla na ozbiljan otpor u prvom setu, koji je izgubila ubedljivo sa 0:6. Međutim, srpska teniserka nije dozvolila da je ovaj težak početak demotiviše. Uspela je da se konsoliduje i vrati u igru, te je nakon velike borbe osvojila drugi set sa 7:5. U odlučujućem, trećem setu, Danilovićeva je pokazala izuzetnu mentalnu snagu i pobedila u taj-brejku sa 7:6, čime je zapečatila svoj plasman u osminu finala.

U narednoj rundi, Danilovićeva će se suočiti sa češkom teniserkom Marketom Vondrušovom, koja je u svom meču bila ubedljiva protiv Kloi Paket, savladavši je sa 2:0 u setovima (6:1, 6:3). Nakon dominantnog prvog seta, Vondrušova je u drugom setu dozvolila Paketovoj da napravi brejk, ali je ipak uspela da obezbedi pobedu bez većih poteškoća.

Vondrušova, prošlogodišnja pobednica Otvorenog prvenstva Francuske, biće ozbiljan izazov za mladu srpsku teniserku, ali Danilovićeva pokazuje sve više hrabrosti i odlučnosti na terenu, što obećava uzbudljiv meč u borbi za četvrtfinale.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter