0
Košarka
košarkaška reprezentacija Nemačke

FOTO: Starsport

SRBIJI OTEO ZLATO, A SADA IGRA FUDBAL: Svetski šampion u košarci patike zamenio kopačkama! (VIDEO)

Objavljeno: 31.05.24 u 19:44

Nismo navikli da ga vidimo u ovakvom izdanju

Dobro poznat po svojoj košarkaškoj veštini i rušenju snova Srbije o svetskoj tituli prošlog leta, Denis Šruder odlučio je da se oproba u novom sportu. Nemački plejmejker debitovao je na fudbalskom terenu, igrajući za ekipu Germanije iz sela Blekenštet, nedaleko od njegovog rodnog Braunšvajga.

Germanija, koja se takmiči u šestom rangu nemačkog fudbala, doživela je poraz rezultatom 5:1 u meču u kojem je Šruder nastupao. Iako njegov tim nije ostvario pobedu, ovo iskustvo nije umanjilo uživanje nemačkog sportiste, koji je pokazao svoju ljubav prema fudbalu.

Ovaj potez Denisa Šrudera podseća na slučaj Nikole Otaševića, nekadašnjeg organizatora igre Budućnosti, koji je često bežao iz Podgorice da bi igrao fudbal za svoje Užice. Šruderov prelazak iz košarke na fudbalski teren pokazuje da su strasti i ljubavi prema sportu univerzalne, bez obzira na profesionalne obaveze.

Ljubav prema sportu često prevazilazi granice jednog sporta, a Šruderov primer je samo još jedna potvrda da je uživanje u igri ono što je zaista važno. Navijači sada s nestrpljenjem prate njegove korake, kako na košarkaškom, tako i na fudbalskom terenu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter