0
Fudbal
FK Panatinaikos

FOTO: Twitter/@paofc_

PANATINAIKOS DOVODI ČUVENOG TRENERA: Zeleni „obijaju kasu“ da bi odgovorili moćnom timu Olimpijakosa!

Objavljeno: 31.05.24 u 23:53

Panatinaikos ima ozbiljne planove za narednu sezonu

Mauricijo Sari bi mogao ovog leta da postane novi trener Panatinaikosa, pošto je atinski klub spreman da mu ponudi najveći ugovor u istoriji grčkog fudbala.

Panatinaikos, koji već više od deceniju nije osvojio titulu državnog prvaka, odlučan je da prekine ovaj niz i vrati se na tron. Poslednji put kada je trofej šampiona Grčke stigao na stadion „Apostolos Nikolaidis“ bio je 2010. godine, a od tada je klub osvojio samo dva Kupa. Ove sezone završili su na četvrtom mestu, što nije zadovoljilo apetite kluba.

Vlasnik Panatinaikosa, Janis Alafuzos, odlučio je da uloži značajna sredstva kako bi doveo Sarija, bivšeg trenera Napolija, Čelsija i Juventusa, koji je bez angažmana od otkaza u Laciju. Prema izveštajima „Sport 24“ i „SDNA“, Panatinaikos je spreman da Sariju ponudi trogodišnji ugovor vredan 13.500.000 evra, što bi ga učinilo najplaćenijim trenerom u istoriji grčkog fudbala.

Navodno, sastanak između Sarija i Alafuzosa održan je prošlog vikenda u Italiji, gde je vlasnik kluba predstavio celokupan plan. Prvobitna reakcija Sarija bila je pozitivna, ali je zatražio još malo vremena da razmisli o ponudi.

Pre desetak dana, Sari je u razgovoru za „Gazeto delo Sport“ otkrio da ima četiri ponude iz inostranstva, konkretno iz Premijer lige i Primere, te da je „otvoren za sve projekte koji ga privlače“. Da li će se odlučiti za projekat Panatinaikosa, ostaje da se vidi.

Ova potencijalna saradnja mogla bi da donese novu eru uspeha za Panatinaikos i konačno prekine njihovo dugogodišnje čekanje na titulu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter