1
Košarka
Bili Beron, Predrag Drobnjak

FOTO: Starsport

FINALE SUPERLIGE NE MOŽE BEZ DRAME: Sećanje na korake Bilija Berona i Drobnjakovu trojku iz auta! (VIDEO)

Objavljeno: 31.05.24 u 20:12

Ove dve situacije posebno bole navijače timova koji su poraženi

Nakon pet godina pauze, Crvena zvezda i Partizan će ponovo odmeriti snage u finalu Košarkaške lige Srbije (KLS). Serija se igra na dve pobede, a domaćin je Crvena zvezda. Prvi meč zakazan je za ponedeljak, 3. jun, u hali Pionir sa početkom u 20:00 časova.

Ove sezone, „večiti rivali“ su se sastajali osam puta, a skor je 6-2 u korist Crvene zvezde. Navijače Partizana najviše boli činjenica da su svih šest poraza doživeli u nizu, uključujući i dva ključna meča u kojima im je večiti rival direktno oduzeo trofej – finale ABA lige i finale Kupa Radivoja Koraća.

Partizan nije učestvovao u KLS-u prethodne dve sezone, ali se sećanja na njihove prethodne dule sa Zvezdom i dalje živo pamte. Ti susreti su doneli trenutke velike radosti i tuge, a neke kontroverzne odluke su ostale duboko urezane u sećanja navijača oba tima.

Jedan od najkontroverznijih trenutaka bio je „Beronovi koraci“ u finalu KLS-a pre pet godina. Bili Beron, koji sada igra za Milano, dao je odlučujući koš za Crvenu zvezdu u finalu koje je rešeno rezultatom 3-1 u njihovu korist. Mnogi navijači Partizana veruju da je Beron napravio korake, što i danas izaziva polemike.

S druge strane, navijači Crvene zvezde se sećaju kontroverzne „Drobnjakove trojke iz auta“ iz 2007. godine. U prvom meču finala plej-ofa Superlige Srbije, Predrag Drobnjak je postigao trojku za pobedu Partizana (91:89) iz teške situacije, što je izazvalo burne reakcije crveno-belih zbog sumnje da je šutirao iz auta.

Navijači se nadaju da će ovogodišnje finale proći bez kontroverzi i istorijskih propusta, te da će uživati u fer i uzbudljivoj borbi za trofej.

Finale KLS-a obećava da će biti istinski spektakl, a ljubitelji košarke s nestrpljenjem iščekuju rasplet ove sezone. Koji je vaš najbolniji trenutak u finalima KLS-a?

2
1
1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter