0
Košarka
Pi Džej Doužer

PJ Dozier, #35 of Partizan Mozzart Bet Belgrade during the 2023/2024 Turkish Airlines EuroLeague match between Partizan Mozzart Bet Belgrade v AS Monaco at Stark Arena on December 05, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

DOUŽER O PARTIZANU: „Ne znam još uvek šta budućnost nosi. Sve mogućnosti su otvorene“

Objavljeno: 31.05.24 u 09:24

Pi Džej Doužer je dao intervju pre povratka u Ameriju

Pi Džej Doužer, nekadašnji saigrač Nikole Jokića u Denveru, stigao je letos u Beograd kao veliko pojačanje Partizana, sa ciljem da adekvatno zameni Dantea Egzuma. Međutim, Doužer je zajedno sa Džejsom Nanelijem napustio Srbiju pre kraja sezone.

Željko Obradović, trener Partizana, odlučio je da ne koristi Doužera i Nanelija u završnici srpskog šampionata, u kojem će Partizan igrati finale protiv Crvene zvezde u ponedeljak. Nakon pobede u polufinalu Superlige Srbije nad Megom, Doužer je dao poslednji intervju za srpske medije i oprostio se saigračima.

Tandem Doužer-Naneli već danas putuje za Sjedinjene Američke Države. Pre odlaska, Doužer je u hodnicima Pionira napravio kraći rezime svog vremena provedenog u crno-belom dresu, istakavši značaj i iskustva koja je stekao tokom boravka u Beogradu.

PJ Dozier (L) and James Nunnally during the Kosarkaska Liga Srbije Season 2023-2024 Semifinals Game 3 match between Partizan and Mega at Aleksandar Nikolic hall on May 30, 2024 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Izvanredno iskustvo, ne bih menjao ovo ni za šta na svetu. Jednostavno sam zahvalan Bogu što sam bio ovde. Hvala prelepom gradu Beogradu, hvala Partizanu, svi navijačima koji su me prihvatili oberučke. Stvarno sam uzbuđen i zahvalan što sam imao priliku da budem ovde- počinje Doužer.

Iako je imao neke svetle momente kada je umeo da oduševi sve, nekako se čini da nije uspunio očekivanja u potpunosti. Ostalom kao i ceo tim koji nije osvojio ništa.

– Nema kajanja, naravno želeo sam da sezona bude drugačija, ali kajanje… Toga nema.

PJ Dozier, #35 of Partizan Mozzart Bet Belgrade reacts during the 2023/2024 Turkish Airlines EuroLeague match between Partizan Mozzart Bet Belgrade and Zalgiris Kaunas at Stark Arena on January 26, 2024 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Doužer je jedan od igrača kome je istekao ugovor. Zajedno sa NanelijemKaminskimSmailagićemTrifunovićemAnđušićem Smitom.

– Ne znam još uvek šta budućnost nosi. Sve mogućnosti su otvorene.

Kada je upitan koji momenat u crno-belom dresu mu je najupečatljiviji. Nije imao dilemu. Utakmica na otvorenom protiv Fuelabrade i zakucavanje sa bakljama u pozadini. Momenat koji je Doužer ovekovečio i na duksu koji je nosio baš sinoć u Pioniru kada se opraštao sa saigračima.

– Neverovatno iskustvo.

FOTO: Prinstcreen/YouTube

Ipak, ispostaviće se da je utakmica na Tašmajdanu i najlepši momenat jer ostatak sezone nije bio ni blizu da izazove takvu euforiju emocija.

– Bilo je uspona i padova. Ipak, imali smo dobar tim, sjajna grupa momaka sa kojom sam delio svlačionicu, odličan stručni štab. Pregurali smo sve zajedno, načili smo mnogo toga ove sezone.

Svestan je i Doužer da je crno-beli tim napravio previše kiskeva tokom sezone, posebno u završnicama mečeva. Još uvek se prepričavaju duelu protiv Virtusa, Olimpijakosa, Bajerna… Potom i onih u ABA ligi protiv Igokee, Mege, Sbplita.

– To je sport, to je košarka. Naravno da želimo da vratimo vreme da odigramo neke situacije ponovo, ali opet…Naučili smo svi mnogo toga tokom ove sezone. Koristiće nam u budućnosti, svima.

Uprkos svemu tome, ostaje pri svom stavu.

– Definitivno sam nadao da će sezona biti dobra. NIkada ne očekujem da će sezona biti loša, ali kažem… Izvanredno iskustvo. Ne bih ga menjao. Igrao sam za najboljeg trenera, blagosloven sam što sam imao priliku da sarađujem sa Obradovićem u prvoj sezoni u Evropi- završava Doužer verovatno svoj poslednji razgovor sa novinarima kao igrač Partizana.

3
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter