0
Evropske lige
Antonio Konte

(190922) -- MILAN, Sept. 22, 2019 (Xinhua) -- Inter Milan's head coach Antonio Conte reacts during a Serie A soccer match between AC Milan and Inter Milan in Milan, Italy, Sept. 21, 2019. (Xinhua/Alberto Lingria)

BOMBA NA APENINIMA: Antonio Konte stiže na klupu italijanskog velikana! (FOTO)

Objavljeno: 31.05.24 u 20:56

Konte će posle Intera ponovo voditi jedan tim iz Italije

Antonio Konte je novi trener Napolija! Jedan od najboljih trenera sveta vraća se u domovinu nakon što je od novembra 2021. do marta 2023. godine vodio Totenhem. Posle više od godinu dana pauze i čekanja prave ponude, Konte je prihvatio poziv predsednika Napolija, Aurelija de Laurentisa.

Prema informacijama koje prenosi ugledni novinar Fabricio Romano, dogovor je postignut, uključujući i platu, dodatne bonuse, pravo na sliku i članove stručnog štaba. Ugovor je potpisan do juna 2027. godine, čime je Konte postao ključna figura za budućnost kluba.

Napoli, koji je osvojio titulu 2023. godine, imao je tešku sezonu i završio kao 10. na tabeli Serije A. Dolazak Kontea označava početak nove ere za klub, koji se nada povratku na vrh italijanskog fudbala.

Konte, poznat po svojoj strasti i taktičkoj sposobnosti, donosi veliko iskustvo i uspehe sa prethodnih angažmana, uključujući titule sa Juventusom, Čelsijem i Interom. Navijači Napolija s nestrpljenjem očekuju prve poteze novog trenera i nadaju se povratku kluba u vrh italijanske i evropske fudbalske scene.

Pripreme za narednu sezonu već su počele, a očekuje se da će Konte uneti značajne promene u ekipu kako bi osigurao konkurentnost Napolija na svim frontovima.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter