0
Evroliga
Ilija Belošević

Ilija Belosevic Euroleague Final4 semi final, Barcelona - Real Madrid, May, 19. 2022. Belgrade Serbia. 19.5.2022. Beograd, Srbija foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

ŠPANCI UDARILI NA BELOŠEVIĆA: Procurio razgovor srpskog sudije sa kolegama tokom finala Evrolige! (VIDEO)

Objavljeno: 30.05.24 u 13:56

Belošević i njegove kolege su na udaru

Navijači Real Madrida izrazili su ogorčenost zbog suđenja u finalu Evrolige, smatrajući da su sudije žestoko oštetile njihov tim. U dramatičnom meču finala, košarkaši Panatinaikosa slavili su protiv Real Madrida rezultatom 95:80, osvajajući titulu prvaka Evrope.

Finalni meč fajnal-fora bio je pod budnim okom trojice sudija: srpskog sudije Ilije Beloševića, Portugalca Fernanda Roče i Mehdi Difale iz Francuske. Međutim, kontroverza je nastala zbog jednog razgovora arbitara tokom meča, koji se pojavio na društvenim mrežama i razbesneo navijače madridskog kluba.

Tokom pauze u prvom poluvremenu, sudije su analizirale dešavanja na terenu i razgovarale o situaciji sa faulovima:

Tok razgovora:

Belošević: – Budimo zajedno i pazimo jedni na druge. Imamo Nana sa tri faula.

Roča: – Nan ima tri?

Belošević: – Da.

Roča: – Jesi li siguran?

Difala: – Da. Osam poena, tri faula.

Roča:Tavares dva, zar ne?

Difala:Tavares dva.

Ovaj razgovor je protumačen kao upozorenje Beloševića kolegama da zaštite najboljeg igrača Panatinaikosa, Kendrika Nana, koji je imao problema sa ličnim greškama. Madriđani su to doživeli kao pristrasno suđenje koje je išlo na ruku grčkom timu.

Dodatnu sumnju izazvala je činjenica da su Belošević i Difala delili pravdu na četiri uzastopna meča Panatinaikosa, što je pokrenulo brojne teorije zavere na društvenim mrežama.

Real Madrid je nakon poraza izrazio nezadovoljstvo suđenjem, a njihovi navijači zahtevaju istragu o potencijalnoj pristrasnosti sudija. Bez obzira na kontroverze, Panatinaikos je uspeo da osvoji titulu, dok Real Madrid ostaje sa gorkim ukusom nepravde i pitanjima koja zahtevaju odgovore.

1
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter