0
ATP
Novak Đoković

Novak Đoković (FOTO: Twitter/AustralianOpen)

NOVAK POSTAVIO NEOBORIV REKORD: Đoković uradio nešto na Rolan Garosu što ni Nadal nikada nije!

Objavljeno: 30.05.24 u 08:36

Novak uradio nešto što će teško ko uspeti da uradi

Novak Đoković je ostvario još jedan istorijski podvig na teniskoj sceni, postavši prvi igrač koji nikada nije ispao u prvoj rundi Rolan Garosa, sa impresivnim učinkom od 20 uzastopnih pobeda u prvom kolu. Ovaj rekord oborio je nakon pobede nad domaćim teniserom Pjerom Igom Erberom, koju je izvojevao u tri seta tokom dva i po sata igre.

Rafael Nadal, vlasnik 14 titula sa Rolan Garosa, ove godine je iznenađujuće eliminisan u prvom kolu od strane Aleksandra Zvereva. Ovim porazom Nadal je prekinuo svoj niz i ostavio Đokovića kao jedinstvenog rekordera u ovoj kategoriji. Đoković je debitovao na Rolan Garosu 2005. godine i od tada je svake godine uspevao da prođe barem do druge runde.

Od tenisera koji su više od deset puta učestvovali na Rolan Garosu, samo još petorica mogu da se pohvale maksimalnim učinkom u prvom kolu. Drugi na listi je Brajan Gotfrid sa skorom od 13:0, dok je treći Andres Gomez sa 12:0.

Tokom svoje karijere, Đoković je osvojio Rolan Garos tri puta – 2016, 2021. i 2023. godine, dok je igrao u finalima 2012, 2014, 2015. i 2020. godine. Nasuprot tome, Rafael Nadal ima 19 nastupa u Parizu i prvi put je ove godine eliminisan u prvom kolu. Nadal je osvojio titulu kao debitant i zatim još 13 puta stizao do pehara. Rodžer Federer je, sa druge strane, tri puta ispao u prvom kolu – 1999, 2002. i 2003. godine.

Novak Đoković će svoj drugi meč na ovogodišnjem turniru igrati u četvrtak od 15 časova protiv Španca Roberta Karbaljesa Baene. Očekivanja su visoka, a navijači su uzbuđeni da vide kako će se njihov šampion dalje takmičiti na ovom prestižnom turniru.

5
1
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter