0
Fudbal
Dejan Stanković

FOTO: Twitter/ Ferencvárosi TC

NACIONALIZAM ILI NEŠTO DRUGO? Hrvat odbio da radi sa Stankovićem u Spartaku! (FOTO)

Objavljeno: 30.05.24 u 08:56

Stanković će okupiti novi stručni štab u Moskvi

Dosadašnji trener moskovskog Spartaka, Vladimir Slišković, odlučio je da napusti klub nakon što je odbio ponudu da bude pomoćnik novom treneru, Dejanu Stankoviću. Slišković, sin čuvenog Blaža Sliškovića, nije želeo da prihvati ulogu pomoćnika i zbog toga je raskinuo saradnju sa moskovskim timom.

Slišković je preuzeo funkciju prvog trenera Spartaka sredinom aprila, nakon što je dotadašnjem treneru Giljersmu Abaskalu uručen otkaz. Pod njegovim vođstvom, ekipa je ostala neporažena u preostalih sedam mečeva sezone, ali to nije bilo dovoljno da ubedi rukovodstvo Spartaka da mu ponudi dugoročan ugovor.

Na mesto glavnog trenera doveden je Dejan Stanković. Prema ruskim medijima, Slišković je tražio platu skoro identičnu onoj koju je dobio Stanković, ali čelnici kluba nisu bili spremni da mu ponude isti finansijski paket. Pored finansijskih razloga, spekuliše se da je i nacionalizam mogao igrati ulogu u Sliškovićevoj odluci da ne bude pomoćnik Stankoviću, s obzirom na istorijske tenzije između Hrvata i Srba.

Odlazak Sliškovića iz Spartaka označava kraj kratke, ali uspešne epizode u Moskvi. Njegovo odbijanje da bude pomoćnik pokazuje da je spreman da traži prilike kao prvi trener u drugim klubovima. Sa druge strane, Stanković će imati zadatak da nastavi gde je Slišković stao i pokuša da unapredi rezultate tima u narednoj sezoni.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter