0
Fudbal

FOTO: Printscreen/X/Boca Juniors

KRAJ JE: Jedan od najboljih napadača današnjice se oprostio od reprezentacije! (FOTO)

Objavljeno: 30.05.24 u 21:36

Moćni Matador!

Urugvajski fudbalski as Edinson Kavani (37) je zvanično stavio tačku na svoju reprezentativnu karijeru, oprostivši se od igranja za nacionalni tim Urugvaja.

Ova odluka nije iznenadila mnoge, s obzirom na to da Kavani nije pozivan u reprezentaciju još od Mundijala u Kataru, a sada je konačno potvrdio svoj odlazak putem objave na Instagramu.

Danas, reči su suvišne, a emocije preplavljuju – emotivno je započeo Kavani, koji je 138 puta nosio nebeskoplavi dres, postigavši u njemu 58 golova.

Bio sam srećan, i još uvek jesam, što sam imao priliku da nosim dres svoje voljene reprezentacije, dres moje zemlje. Iza nas su nezaboravne godine, mogao bih danas napisati hiljade reči, da se prisećam, ali želim da se fokusiram na novo poglavlje u svojoj karijeri i da dam sve od sebe tamo gde želim da budem – istakao je Kavani.

Bivši napadač klubova poput Napolija, Pari Sen Žermena i mnogih drugih, završava svoju reprezentativnu karijeru kao treći na večnoj listi po broju nastupa za nacionalni tim i kao drugi najbolji strelac.

Danas se povlačim, ali uvek ću biti uz reprezentaciju, srcem, kao što sam bio svaki put kada sam obukao dres Urugvaja – naglasio je napadač koji sada brani boje Boke Juniors.

Podsećamo, Kavani je debitovao za ovu južnoameričku selekciju 6. februara 2008. godine, postigavši pritom i svoj prvi gol za nacionalni tim, u prijateljskoj utakmici protiv Kolumbije (2:2).

2
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter