0
Košarka
Nikola Jokić

Nikola Jokic Serbia - Italy, FIBA Eurobasket 2022, Evropsko prvenstvo u kosarci, round of 16, Srbija - Italija 11.9.2022. Berlin, Germany photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

BODIROGA POSLAO PORUKU JOKIĆU: Prvi čovek Evrolige govorio o reprezentaciji Srbije, pa pomenuo najboljeg na svetu!

Objavljeno: 30.05.24 u 09:54

Bodiroga se dotakao različitih tema u razgovoru

Dejan Bodiroga, predsednik Evrolige, dao je izjave o Željku Obradoviću i Nikoli Jokiću, ističući važnost njihovog doprinosa srpskoj košarci. Cela zemlja s nestrpljenjem iščekuje potvrdu da će Jokić igrati za Srbiju na Olimpijskim igrama, dok je Bodiroga još jednom pohvalio sjajne rezultate reprezentacije na Svetskom prvenstvu u Manili.

U intervjuu za TV Nova S, Bodiroga je govorio o uticaju Željka Obradovića na domaću ligu i komentarisao njegove izjave o sudijama. Takođe, podelio je informacije o promenama u Evroligi koje se tiču Zvezde i Partizana.

Nisam ispratio te utakmice, samim tim što je Željko Obradović opet u srpskoj košarci, to je velika stvar i dobitak za našu košarku. Iako rezultati nisu tu, mislim da je prošla sezona bila uspešnija, siguran sam da je veliki dobitak da je on tu, da se vratio i da je trener koji je imao toliko uspeha. Nesumnjivo velika stvar za srpsku košarku.

Govoreći o reprezentaciji, Bodiroga je pohvalio rad trenera Pešića i igrača na Svetskom prvenstvu, ističući značaj timske igre i potencijalni doprinos Nikole Jokića.

Mislim da je reprezentacija napravila sjajan rezultat na SP, mislim da je trener Pešić uz sve igrače napravio sjajan posao, mnogi su sumnjali, napravio je rezultat bez Nikole Jokića. Sa Jokićem ćemo biti još jači, ako bude igrao. Ali treba pohvaliti momke koji su odradili posao na SP.

Na pitanje da li je važniji tim, Bodiroga je odgovorio:

Košarkaš je timski sport, naravno da je tim najvažniji, uvek se izdvoji neki pojedinac koji povuče tim i napravi nešto. Donese dodatni kvalitet. Ali tim je najvažniji. Ako bude igrao, bićemo još jači. Nije isti period, što se tiče mene i moje generacije, uvek je bila čast nositi dres svoje zemlje.

Bodiroga je istakao da je razumljivo da današnji igrači imaju drugačije prioritete, ali da treba poštovati one koji izdvoje vreme za reprezentaciju, jer je to veliko odricanje i čast.

Danas, jednostavno, svako ima svoj odnos prema reprezentaciji. Drugačije je vreme. Pričaju mnogi da ima više utakmica, da je potreban odmor preko leta. U moje vreme nije bila uopšte tema igranje ili neigranje. Sam poziv je nešto što je velika čast. Jednostavno, uopšte nismo razmišljali „da ili ne“. Poštujem svačiju želju. Mislim da oni koji izdvoje vreme preko leta, sigurno treba poštovati sve to. Igranje za reprezentaciju je najlepša moguću stvar. Ja sam to proživeo, klupska stvar je jedno, reprezentacija drugo. Odričeš se tih nekih drugih stvari, tokom leta. Mnogo puta se desilo da posle završene sezone odmah odem u reprezentaciju. Provodiš dva ili više meseci sa timom.

Ove reči su dodatno podigle očekivanja i nadu navijača da će Jokić predvoditi Srbiju na predstojećim Olimpijskim igrama.

4
2

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter