0
Evrokupovi
FK Crvena zvezda

from left (TOP) Srdjan Mijailovic, Marko Stamenic, Jean-Philippe Krasso, Milos Degenek, Aleksandar Dragovic and goalkeeper Omri Glazer (DOWN) Osman Bukari, Peter Olayinka Oladeji, Mirko Ivanic, Stefan Mitrovic and Kings Kangwa during the Mozzart Super Liga Season 2023/2024 match between Crvena Zvezda and Vojvodina at stadium Rajko Mitic (Marakana) on July 30, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

ZVEZDA NE NAPADA SAMO EVROPU: Prvaka Srbije čeka ogroman novac ako uđe u Ligu šampiona!

Objavljeno: 29.05.24 u 14:34

Zvezda će imati solidnu zaradu i ako se plasira u Ligu Evrope

Fudbaleri Crvene zvezde ponovo su postali prvaci sveta, osiguravši sebi mesto u plej-ofu za Ligu šampiona i značajan finansijski podsticaj od UEFA. Crveno-beli su već osigurali učešće u Ligi Evrope, ali sada imaju priliku da se plasiraju u elitno evropsko takmičenje, koje će od sezone 2024/25 imati novi format – ligaški sistem sa osam utakmica po timu umesto dosadašnje grupne faze.

Ambicija uprave Crvene zvezde je plasman u Ligu šampiona, što bi klubu donelo značajna finansijska sredstva. Prema trenutnim projekcijama, Zvezda će se u plej-ofu suočiti sa jednim od sledećih timova: Ferencvaroš, Jang Bojs, Karabag, Galatasaraj ili Slovan iz Bratislave. Međutim, Ferencvaroš, Karabag i Slovan moraju prethodno proći tri runde kvalifikacija, suočavajući se sa ozbiljnim rivalima poput Bodoa, Ludogoreca, Midtjilanda, Sparte iz Praga, Malmea, APOEL-a i FCSB-a.

Za Crvenu zvezdu, prolazak u Ligu šampiona ima veliki finansijski značaj. Razlika u prihodima između Lige šampiona i Lige Evrope je ogromna – ulazak u Ligu šampiona donosi 25 miliona evra, dok plasman u Ligu Evrope donosi 15 miliona evra. Novi format Lige šampiona dodatno povećava prihode, jer će Zvezda igrati četiri utakmice na domaćem terenu, što znači četiri pune Marakane i zaradu od oko 7 miliona evra samo od prodaje karata.

Svaka pobeda u Ligi šampiona donosi dodatnih 2,1 milion evra, što čini ukupnu razliku između takmičenja potencijalno dvostruko većom. Realno, razlika u prihodima može biti najmanje 20 miliona evra, s obzirom na dodatne prihode od marketinga i drugih izvora.

Crvena zvezda već aktivno priprema tim za napad na Ligu šampiona. Luka Ilić je postao prvo pojačanje crveno-belih ovog leta, što je samo početak ambicioznih planova kluba za predstojeću sezonu.

Ostaje da se vidi kako će se crveno-beli nositi sa izazovima u plej-ofu i da li će uspeti da ostvare svoj cilj i plasiraju se u Ligu šampiona, čime bi osigurali dodatna sredstva i potvrdili svoju poziciju među evropskom elitom.

55
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter