0
Evrokupovi

FOTO: X/ @europacnfleague

VEČERAS ĆE CELA ATINA BITI CRVENO-BELA: El Kabi za trofej Olimpijakosa! (VIDEO)

Objavljeno: 29.05.24 u 23:47

Drugi poraz Fiorentine u nizu u finalu Lige konferencija i to kao i prošle godine u poslednjim minutima meča

Fudbaleri Olimpijakosa osvojili su trofej u ovogodišnjem izdanju Lige konferencija, pošto su u finalnom meču koji je odigran na stadionu OPAP Arena u Atini, savladali Fiorentinu sa 1:0 i to posle produžetka, a strelac jedinog pogotka bio je El Kabi u 115. minutu.

U uzbudljivoj utakmici koja je donela mnogo uzbuđenja od samog početka, Olimpijakos je savladao Fiorentinu u finalu Lige konferencija rezultatom 1:0 nakon produžetaka, osvojivši tako prestižni trofej.

Susret je već na startu doneo uzbuđenje kada je u 4. minutu Podense iskoristio grešku defanzivca italijanskog tima i šutirao iskosa sa leve strane, ali je Teraćano bio na visini zadatka.

Najbliži vođstvu italijanski sastav bio je u 21. minutu. Nakon centaršuta sa desne strane, loše je reagovao defanzivac Olimpijakosa, poslavši loptu pravo na nogu Bonaventuri, koji je prilično mlako šutirao iz izgledne pozicije.

Grčki sastav je zapretio u 25. minutu, kada je Podense pokušao glavom, ali je ponovo Teraćano bio na visini zadatka. Do kraja prvog dela susreta, prvi žuti karton zaradio je Podense nakon faula nad Dodoom, dok je Kvarta takođe opomenut zbog faula nad Podensom.

Na početku drugog dela, defanzivac Olimpijakosa Recos doživeo je povredu, zbog čega je njegov tim izvesno vreme igrao sa igračem manje. Nakon ukazane pomoći, vratio se na teren.

U 65. minutu Nikola Milenković je imao priliku da dovede Fiorentinu u vođstvo nakon kornera koji je izveo Artur Melo, ali je šutirao glavom pored gola. Najbolju šansu za gol italijanskog tima propustio je Kuame, kada je Colakis krajnjim naporom odbranio njegov udarac i skrenuo loptu u korner.

Olimpijakos je mogao do vođstva i pobede u 79. minutu, kada je Ibora nakon savršenog centaršuta šutirao glavom, ali je lopta otišla pored gola.

Produžeci su bili dinamični, a u petom minutu prvog produžetka Stevan Jovetić je odlično šutirao u dalji ugao gola Fiorentine, ali je Teraćano ponovo briljirao.


I kada su svi na stadionu očekivali penale, pojavio se El Kabi. Sjajni napadač ispratio je centaršut Hesea i glavom pogodio mrežu večeras odličnog Teraćana, donoseći Olimpijakosu pobedu.

Usledilo je veliko slavlje na OPAP Areni, a trener Hose Luis Mendilibar, nakon osvajanja trofeja u Ligi Evrope sa Seviljom prošle sezone, sada je uspeo da osvoji i Ligu konferencija sa Olimpijakosom.

0
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter