1
Košarka
Nikola Jokić

FOTO: Twitter/@nuggets

SRPSKA KOLONIJA U DENVERU: Nikola Jokić želi zemljaka u Nagetsima!

Objavljeno: 29.05.24 u 13:14

Ostaje da se vidi hoće li do ovog trejda doći

Srpski plejmejker Vasilije Micić mogao bi naredne sezone da zaigra u Denver Nagetsima zajedno sa svojim zemljakom, Nikolom Jokićem, prenose američki mediji. Poznati NBA novinar Endi Bejli objavio je na sajtu „bleacherreport.com“ tekst pod naslovom „Top deset potencijalnih trejdova o kojima niko ne priča“, u kojem se fokusira na Micića i njegov potencijalni odlazak iz Šarlot Hornetsa u Denver.

Odlazak Majkla Portera Džuniora bila bi dramatična promena za Denver, ali postoje rešenja. Jedna od opcija je trejdovanje centra Zika Nadžija za iskusnog plejmejkera Vasilija Micića. Osim što je Jokićev zemljak, Denveru bi njegov dolazak dao nešto što mu je očajnički potrebno – stabilnog kreatora kada je MVP van parketa – piše Bejli.

Tridesetogodišnji Micić je u svojoj prvoj sezoni u NBA ligi prosečno beležio sedam poena i 4,4 asistencije. Ove sezone, nakon što je Lamelo Bol ispao iz sastava zbog povrede skočnog zgloba, Micić je startovao u 21 utakmici i prosečno beležio 11,8 poena, 6,3 asistencije i 2,4 skoka za Hornetse.

Micićev dolazak u Denver mogao bi biti olakšan i samom željom Nikole Jokića da igra sa svojim zemljakom. Američki novinari podsećaju da Jokić već dugo izražava želju da igra sa Micićem. Pre dve godine, NBA insajder „Yahoo Sportsa“ Džejk Fišer pisao je da je Jokić rekao da je u interesu Denvera da dovede MVP-a Evrolige iz 2021.

Miciću je i te kako laskala ta informacija, te je istakao svoje divljenje prema Jokiću:

Ne mogu da kažem da sam blizak prijatelj sa Jokićem jer on živi u svom svetu. On je tako jedinstvena osoba, pre svega. Skroman je momak i ne mogu da razumem kako to uspeva pored sve te pažnje koju dobija jer je najbolji igrač sveta – rekao je Micić.

Jokićeva želja tada nije ispunjena, a ni Micićeva, ali srpski plejmejker nastavlja da se divi Jokićevim dostignućima:

On čini tako malu zemlju kao što je Srbija prepoznatljivom i poznatom. Ja samo pokušavam iz senke da podržim njegova dostignuća – dodao je Micić.

O potencijalnom dolasku Micića u Denver govori i stav prvog čoveka Nagetsa, Džoša Kronkea, koji je naglasio odgovornost kluba prema Jokiću:

Imamo najboljeg igrača sveta i imamo odgovornost prema njemu – rekao je Kronke na pitanje o formiranju tima.

Ostaje da se vidi hoće li se ovaj potencijalni transfer realizovati i hoće li Vasilije Micić sledeće sezone zaigrati uz Nikolu Jokića u dresu Denver Nagetsa.

89
8

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter