0
Sportske igre mladih
Sportske igre mladih

FOTO: SIM

SPORTSKE IGRE MLADIH: Održan Dunav osiguranje Dan sporta u Šapcu!

Objavljeno: 29.05.24 u 22:59

Na Trgu šabačkih žrtava danas je svečano otvoren ,,Dunav osiguranje Dan sporta“, koji se održava u okviru ,,Plazma Sportskih igara mladih Srbije“

Otvaranju najmasovnije manifestacije amaterskog sporta za decu i mlade, prisustvovalisugradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić, izvršni direktor Sportskih igara mladih Miodrag Gogić, predsednik Skupštine grada Nemanja Pajić, član Gradskog veća zadužen za sport i sportsku infrastrukturu Mile Isaković i načelnik Gradske uprave Aleksandar Jovanović.

U sportskom takmičenju koje se organizuje pod  motom ,,Pružam ruku, ne podmećem nogu“ učestvovali su  učenici osnovnih škola sa teritorije grada Šapca. Takmičenja su organizovana u pet disciplina i to sportskoj igri Lino „Između dve vatre“, Atletici /Trka na 60m, Malom fudbalu, Millennium Team basketu 3×3, MIS Odbojci a sve to u konkurenciji dečaka i devojčica.

Sportske igre mladih
FOTO: SIM

 U fokusu Igara je promocija sporta, zdravih stilova života i međusobnog prihvatanja koje se usvaja bavljenjem sportom, ali i udaljavanje od svih negativnih faktora kojima su mladi danas okruženi.

Pored gradskog trga, takmičenje je održno i u Ekonomskoj školi ,,Stana Milanović“, kao i Šabačkoj gimnaziji.

Ovaj događaj šalje najlepšu sliku našeg grada, naših mladih koji vežbaju i promovišu zdrave stilove života. Sport je važan za sve i zato podržavamo ovakve i slične sportske događaje koji imaju pozitivne efekte na razvoj i odrastanje mladih. Pobednici današnjeg takmičenja imaće pravo da učestvuju na velikom finalu 11. juna u Požarevcu, a mi ćemo im i tada biti najveća podrška. Želim svoj deci da uživaju u ovom danu i da nastave da se bave sportom, rekreativno ili profesionalno, držeći se dobre stare izreke ,,U zdravom telu, zdrav duh– rekao je gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić.

Sportske igre mladih
FOTO: SIM

Izvršni direktor Sportskih igara mladih Srbije  Miodrag Gogić, izrazio je zahvalnost Gradu Šapcu koji je podržao održavanje ovog sportskog događaja i omogućio da se deca kroz njega druže, ali i promovišu drugarstvo, fer plej i poštovanje različitosti. Priliku za učešće u Plazma Sportskim igrama mladih imaju svi , bez obzira da li se aktivno bave sportom i to potpuno besplatno.

Sa realizacijom dana sporta počeli smo 15. aprila. Na našoj mapi je oko stotinak lokalnih samouprava sa kojim smo uspostavili odličnu saradnju i koje su prepoznale značaj ove manifestacije. U Šapcu nas uvek dočeka veliki broj učesnika, gde je primarno je druženje, ali i promocija sporta”, istakao je Gogić i dodao da sportsko nadmetanje i druženje vide kao najbolji način da se deca odvoje od svih negativnih trendova u društvu.

Sportske igre mladih
FOTO: SIM
0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter