0
Evrokupovi
FK Olimpijakos - FK Fiorentina

FOTO: X/@europacnfleague

PROBLEMI U ATINI: Grci spremni za ludilo finala Lige konferencija!

Objavljeno: 29.05.24 u 17:58

Navijači Olimpijakosa bi mogli da prave probleme

Atina će biti domaćin finala UEFA Lige konferencije, gde će se u sredu uveče Olimpijakos suočiti sa Fiorentinom na stadionu „Aja Sofija“. Ovo je izuzetna prilika za crveno-bele, koja je malo ko mogao predvideti na početku sezone, ali sada su odlučni da je iskoriste na najbolji mogući način.

Nakon spekulacija o mogućem premeštanju meča zbog visokog rizika, grčke vlasti su uspeli da garantuju potrebnu bezbednost. Atina je preplavljena policijskim snagama kako bi se obezbedilo da sve prođe u najboljem redu. Oko 5000 policajaca raspoređeno je oko stadiona, a na snazi je zabrana upotrebe helikoptera i dronova iznad određenih delova grada.

Posebna pažnja posvećena je mogućim sukobima između navijača dva tima, kao i potencijalnim incidentima sa pristalicama AEK-a, čiji stadion se nalazi u blizini. Još uvek su sveža sećanja na leto kada je ubijen navijač AEK-a tokom sukoba pre meča sa zagrebačkim Dinamom, u kojem su učestvovali Bed Blu Bojsi i navijači Panatinaikosa.

Navijači Olimpijakosa su uzbuđeni i puni nade da njihov tim može da osvoji titulu. Atmosfera u Atini je uzavrela, a očekuje se da će stadion „Aja Sofija“ biti ispunjen do poslednjeg mesta. Fiorentina, sa druge strane, dolazi sa ambicijom da osvoji prestižni trofej i pruži snažan otpor domaćinu.

1
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter