1
Domaći fudbal
FK Partizan

Ghayas Zahid (C) celebrates after scoring a goal during the Mozzart Super Liga 2023/2024 match between Partizan and Vojvodina at stadium FK Partizan (JNA) on December 02, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

PARTIZAN OSVEŽAVA ZADNJU LINIJU: Crno-beli krenuli po staru želju!

Objavljeno: 29.05.24 u 17:26

Partizan će izgledati dosta drugačije naredne sezone

Dok se na jednoj strani vodi borba za vlast i stabilizaciju kluba, Partizan se na drugoj strani intenzivno priprema za letnji prelazni rok. Uprava kluba odbacila je navode bivših istaknutih igrača i navijača, te nastavila sa radom kao da nije bilo kritika na račun očajnog stanja u klubu. Svima je jasno da trenutni sastav ekipe mora da se menja, bez obzira na to ko će upravljati klubom.

Jedan od prvih zadataka, bez obzira na buduće rukovodioce, biće jačanje odbrane. U tom cilju, crno-beli su već kontaktirali Slobodana Uroševića s namerom da se vrati sa Kipra i postane prva opcija na mestu levog beka. Kako se tim gradi od poslednje linije, sledeći korak je dovođenje štopera, a u centru pažnje je stara meta – Nikola Maraš.

Pre pet godina, Partizan je prvi put pokušao da angažuje nekadašnjeg kapitena Rada, ali saradnja nije ostvarena zbog finansijskih nesuglasica ili privlačnijih inostranih ponuda za Maraša. Ni u mandatu Save Miloševića, ni pod vođstvom Aleksandra Stanojevića, niti za vreme Gordana Petrića, nije došlo do dogovora. Možda će ovog leta biti drugačije.

Čelnici Partizana su već pokazali interesovanje za Maraša, predočili su ideju njegovom agentu i samom igraču, ali realizacija je još uvek na čekanju. Očekuje se da će status 28-godišnjeg defanzivca biti poznat nakon što Levante završi svoju sezonu u Segundi. Maraš će se tada vratiti u Alaves, gde ima ugovor do 2027. godine, ali ga trener Luis Garsija Plasa nije koristio tokom pozajmice u Levanteu.

Alaves je prošlog leta otkupio Maraša od Almerije za 1.500.000 evra, a pored pomenutih klubova, Maraš je igrao i za Rajo Valjekano u Španiji, te za portugalski Šaves i srpski Rad.

Partizanov plan uključuje angažman najmanje jednog, a možda i dvojice centralnih defanzivaca. Bojan Kovačević se još nije pokazao kao sigurna opcija, dok Nikola Miličić nije ni stigao da debituje zbog povrede. Siniši Saničaninu ističe ugovor i neće biti produžen, pa će osim kapitena Svetozara Markovića, kao štoper ostati još samo Aleksandar Filipović.

Uz pojačanja u odbrani, Partizan se nada da će uspeti da konsoliduje tim i vrati se na staze uspeha, bez obzira na unutrašnje turbulencije i promene u upravi.

3
13
1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter