0
Domaći fudbal
Stadion Čair, Niš

Gradski City Stadium Cair of FK Radnicki Nis total General overview ilustracija illustration prior the Mozzart Super and Prva Liga season 2023/2024 on August 31, 2023 in Sremska Mitrovica, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

OVO JE PORAŽAVAJUĆE: Brojke ne lažu, užasna poseta na utakmicama Superlige! (FOTO)

Objavljeno: 29.05.24 u 16:58

Situacija u Superligi nikako nije dobra

Još jedna sezona Superlige Srbije je završena, a problem smanjenog prisustva navijača na stadionima ostaje evidentan. Iako Crvena zvezda i dalje drži titulu najgledanijeg kluba u regionu, prosečan broj gledalaca na njihovim mečevima daleko je od spektakularnog.

Prosečno 16.000 ljudi po utakmici pratilo je šampione Srbije na stadionu „Rajko Mitić“, što ukupno čini 312.909 posetilaca na 19 odigranih mečeva. Ova brojka, iako najviša u ligi, odražava opšti trend pada interesovanja za prisustvo na stadionima.

Partizan, drugi najgledaniji klub, beleži prosečno 4.124 gledalaca po utakmici na stadionu u Humskoj. Ukupno 78.368 gledalaca prisustvovalo je mečevima Partizana kod kuće, što je veoma skromna brojka za klub ovakvog renomea. Podsećamo da najvatreniji navijači Partizana bojkotuju utakmice, ali čak i njihovo prisustvo ne bi značajno popravilo statistiku.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Stadioni i Arene (@stadioni_i_arene)

Vojvodina, Novi Pazar i kragujevački Radnički takođe imaju slične probleme. Novosađani su treći po gledanosti sa prosekom od 3.560 gledalaca po meču, dok su Novi Pazar i Radnički vrlo blizu te brojke. Važno je napomenuti da je Pazar igrao samo 11 utakmica pred publikom zbog kazni.

Trećeplasirani tim lige, TSC, nalazi se na sedmom mestu po gledanosti sa prosekom od 1.844 navijača po meču, što je daleko ispod očekivanja za tim sa vrha tabele.

Najmanju posetu beležio je IMT, sa mizernih 452 navijača po utakmici na stadionu Voždovca. Čukarički, jedan od najstabilnijih srpskih klubova poslednjih sezona, takođe se suočava sa slabom posetom – prosečno 743 gledalaca po meču na Banovom Brdu.

Ove brojke ukazuju na potrebu za ozbiljnim reformama i marketinškim strategijama kako bi se privukla veća publika na superligaške utakmice i vratilo interesovanje za domaći fudbal.

0
2
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter