0
Evropske lige
FK Barselona

FOTO: Twitter/@FCBarcelona

NOVI TRENER, NOVA NADA: Barselona predstavila trenera sa kojim će pokušati da se vrati na vrh Evrope! (FOTO)

Objavljeno: 29.05.24 u 14:57

Barselona traži povratak na evropski tron

Barselona je danas zvanično potvrdila da je Hansi Flik novi trener ovog kluba, preuzimajući poziciju od legende katalonskog tima, Ćavija Ernandeza. Odluka o smeni trenera doneta je iznenada, budući da se očekivalo da će Ćavi voditi Barselonu i naredne sezone.

Prošle nedelje, Ćavi je dobio otkaz na klupi Barselone, što je šokiralo mnoge navijače i sportske analitičare. Iako su postojala očekivanja da će nastaviti sa radom i u narednoj sezoni, predsednik kluba Đoan Laporta odlučio je da prekine saradnju sa njim i angažuje Hansija Flika kao novog šefa stručnog štaba.

Hansi Flik, iskusni nemački trener, poznat je po svojoj uspešnoj karijeri vođenja klubova i reprezentacije. Njegova trenerska karijera obuhvata rad sa niželigašom Viktorijom Bamental, Hofenhajmom, minhenskim Bajernom, gde je ostvario velike uspehe, kao i vođenje reprezentacije Nemačke.

Laporta je izrazio uverenje da će Flik svojim iskustvom i taktičkim znanjem doneti novu dimenziju igri Barselone i pomoći klubu da se vrati na staze uspeha. Flik će imati zadatak da unapredi performanse tima i povrati poverenje navijača nakon turbulentnog perioda.

Hansijev dolazak donosi nova očekivanja i izazove za Barselonu, a prvi testovi za novog trenera neće dugo čekati. Navijači i fudbalska javnost s nestrpljenjem će pratiti kako će se Flik snaći u jednom od najprestižnijih fudbalskih klubova na svetu.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter