0
Evropske lige

from left goalkeeper Mile Svilar Filip Djuricic goalkeeper Marko Dmitrovic Nemanja Maksimovic Milos Veljkovic Uros Racic Aleksa Terzic and Stefan Mitrovic Srbija v Luksemburg - 2022 FIFA World Cup Qualifier Beograd, 04.09.2021. foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

NIJE ZADOVOLJIO OČEKIVANJA: Bivši reprezentativac napušta Andaluziju pre kraja ugovora!

Objavljeno: 29.05.24 u 22:30

Marko Dmitrović napušta Sevilju

Srpski golman Marko Dmitrović odlučio je da napusti Sevilju godinu dana pre isteka ugovora, nakon što je izgubio mesto u prvom timu od Norvežanina Erjana Nilanda. U 2024. godini, Dmitrović je zabeležio samo četiri nastupa za andalužanski klub, tri u ligi i jedan u kupu, poslednji put braneći mrežu krajem januara.

Fudbal Football – UEFA Nations League Group Stage – League C – Group 4
Srbija v Madjarska
goalkeeper Marko Dmitrovic
Beograd, 11.10.2018.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Dmitrović je stigao u Sevilju iz Eibara 2021. godine, ali je uglavnom bio rezerva prvom golmanu, Jasinu Bonou. Kada je marokanski čuvar mreže otišao u Saudijsku Arabiju, Dmitrović je preuzeo ulogu startera. Međutim, dolaskom Nilanda, koji je nedavno produžio ugovor sa Seviljom do 2026. godine, Dmitrović nije uspeo da zadrži poziciju prvog golmana.

Španski mediji izveštavaju da Sevilja ne računa na Dmitrovića u narednoj sezoni, te će srpski golman morati da potraži novi klub. U sezoni 2023/24, Dmitrović je primio 34 gola na 19 utakmica, uspevši da održi mrežu netaknutom samo tri puta, uključujući i jedan kup duel protiv nižerazrednog protivnika.

Dmitrović sada traži novu priliku da nastavi svoju karijeru, dok Sevilja planira da se oslanja na Nilanda kao glavnog čuvara mreže u budućnosti.

0
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter