0
Košarka
Miloš Teodosić

Miloš Teodosić (FOTO: Starsport)

NBA HVALOSPEVI ZA TEODOSIĆA: Čuveni košarkaš nahvalio plejmejkera Crvene zvezde!

Objavljeno: 29.05.24 u 17:11

Teodosić je za kratko vreme ostavio dobar utisak u Americi

Iskusni košarkaš Milvokija, Patrik Beverli (35), pohvalno je govorio o igračima iz Evrope, a posebno je istakao asa Crvene zvezde, Miloša Teodosića (37). Beverli je imao priliku da sarađuje sa Teodosićem tokom svoje sezone u Olimpijakosu 2009/10. godine i iz prve ruke zna koje kvalitete poseduje nekadašnji kapiten srpske reprezentacije.

U svom podkastu, Beverli se osvrnuo na razlike između evropske i američke košarke, te pomenuo svog bivšeg saigrača iz Los Anđeles Klipersa, o kojima je imao samo reči hvale.

Osim superzvezda, košarkaši imaju slične veštine kao oni u inostranstvu. Ako biste uzeli te momke i samo ih zamenili, a da niko ne zna šta im piše na poleđini dresa, ne bi mogao da ih razlikuješ. Momci u Evropi znaju kako da igraju na pravi način. Igraju izuzetno čvrsto, sve je izgrađeno na timskoj igri. Oni razumeju igru i znaju kako da igraju. Govorim o nekim od najvećih umova koje sam ikada video da ljudi imaju. Teodoros Papalukas, koji je bio mađioničar sa loptom. Miloš Teodosić, MVP Evrolige, momak, koji je takođe bio mađioničar sa loptom – istakao je Beverli.

Nastavio je Amerikanac da priča o srpskom asu, a potom se osvrnuo i na centra Denvera, Nikolu Jokića.

Teodosić je ne samo pametan na terenu, već inteligentan u životu i pokazuje vam stvari na terenu gde biste rekli: ‘Prokletstvo, nisam to ni video.‘ Igrao sam sa gomilom momaka, ali samo osećaj igre, vizija igre, ovi momci to rade od svojih 13-14 godina. Veština između Evrolige i NBA je uvek postojala. Mislim da u Evropi veličina, brzina i fizikalije počinju da se kombinuju sa skupom veština. Zato vidite momke poput Vembija, Luke i Jokića – zaključio je Beverli.

Beverlijeve reči potvrđuju koliko su evropski košarkaši cenjeni i priznati na svetskoj sceni, te ukazuju na to koliko je važno prepoznavati i vrednovati talentovane igrače bez obzira na njihovo poreklo.

2
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter