0
Fudbal

FOTO: Screenshot

LEGENDARNI VEZISTA OTVORIO DUŠU: ‘Želeo sam da napustim fudbal sa 30 godina , imao sam depresiju!’

Objavljeno: 29.05.24 u 20:37

Kroz svašta igrači prolaze, a da navijači nisu ni svesni.

Nekadašnji reprezentativac SR Jugoslavije, bivši as između ostalih Crvene zvezde, Atletiko Madrida i Marseja – Jovan Stanković, po prvi put je ‘otvorio dušu’. On je govorio o svojim psihičkim problemima tokom igračke karijere:

Želeo sam da napustim fudbal sa 30 godina, nikada to nisam pomenuo. Mnogi ljudi su imali problema, imao sam depresiju u najbolje vreme, nikada o ovome nisam pričao o tome. Ivan Kampo, Paunović i Lopetegi su imali slične probleme i zatražili pomoć. Rekli su mi da za šest meseci mogu da se oporavim i da ću sutradan biti bolje – rekao je i potom dodao:

Zbog lošeg stanja nisam otišao u Inter kada me je pozvao Ektor Kuper. Kada sam bio u Atletiku, imao sam ponudu Porta koji je tada postao šampion Evrope, došli su ovde sa papirima da potpišem. Nisam ništa uradio od toga, vratio sam se ovde i hteo da napustim fudbal. Bio sam pomalo glup jer sam mislio da mogu da me izbace iz kluba ako saznaju, nisam ni znao šta je to. Čak su i moji saigrači dolazili da me pitaju šta mi se dešava. Plašio sam se da pričam o tome, danas se priča. Danas se mnogo toga promenilo, igrači imaju psihologe i nutricioniste, u naše vreme toga nije bio – zaključio je Stanković.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter