0
Sportske igre mladih

FOTO: SIM

SPORTSKE IGRE MLADIH U NOVOM SADU: Dani sporta u Srpskoj Atini!

Objavljeno: 28.05.24 u 18:11

Sportske igre Mladih će se odvijati i u najvećem vojvođanskom gradu

Plazma Sportske igre mladih,najveće amatersko takmičenje mladih u Evropi, u saradnji sa Gradom Novim Sadom, 3.juna organizuju Dunav osiguranje Dan sporta na platou ispred JP SPC „SPENS“. Početak takmičenja planiran je u 12 časova.

U okviru Dunav osiguranje Dana sporta, koji se održava pod sloganom „Pružam ruku,ne podmećem nogu“, održaće se takmičenja za decu iz Novog Sada i okoline, u sportskoj igri Lino„Izmeđudvevatre“, Atletici/Trka na 60m, Malom fudbalu,Coca-Cola kupu, Millennium Team basketu 3×3, MIS odbojci a sve to u konkurenciji dečaka I devojčica.

Po završetku takmičenja uslediće prigodna svečanost i ceremonija dodele medalja, koja će po uzoru na olimpijske igre započeti unošenjem baklje i paljenjem Plamena prijateljstva na bini. Zatim će uslediti koncert grupe Garavi sokak, koji Plazma Sportske igre mladih i grad Novi Sad poklanjaju Novosađanima i njihovim gostima.

Program takmičenja:

12.00 Velika dvorana SPENSA – MIS Odbojka / devojčice 2009. i mlađe

15.00 Velika dvorana-Millennium Team 3×3 dečaci i devojčice 2009 i mlađi/đe

15.00 Plato ispred SPENS-a – Lino „Između dve vatre“ 2015. i 2013 i mlađi/đe

16.00 Plato ispred SPENS-a – Atletika /Trka na 60 m 2015. i 2013 i mlađi/đe

10.00 Tereni Bolesnikov – Coca-Cola Kup uzrast 2008. i mlađi/đe

10.00 Tereni Bolesnikov – Turnir u malom fudbalu 2013. i mlađi

19.00 CEREMONIJA SVEČANOG OTVARANJA I DODELA MEDALJA

20.00 KONCERT GARAVI SOKAK

Sportske igre mladih, u sportskom smislu iz godine u godinu rastu i sve je veći broj broj dece, koji uzimaju učešće u nekom od sportova u okviru Igara.

Nikoleta Šubert, direktorka Direkcije za prodaju životnih osiguranja

U prethodnom periodu Kompanija „Dunav osiguranje“ ostvarila je brojna partnerstva s različitim organizacijama, institucijama i udruženjima, a naš ključni partner su Sportske igre mladih, najveća manifestacija amaterskog sporta u Evropi. Srećni smo što su naše poruke o solidarnosti, sigurnosti i poverenju inspirisale stotine hiljada deca u Srbiji da jedni drugima budu prijatelji od detinjstva, što je u skladu s vrednostima Kompanije „Dunav osiguranje”.

1
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter