0
Atletika
Olimpijske igre u Parizu

FOTO: X/@Paris2024

SKANDAL PRED PARIZ: Olimpijski šampion suspendovan zbog dopinga!

Objavljeno: 28.05.24 u 21:35

Zbog doping skandala njega neće biti u Parizu

Brazilski skakač s motkom, Tijago Braz, suspendovan je na šesnaest meseci od strane Atletske unije za integritet zbog pozitivnog nalaza na zabranjenu supstancu ostarin glukuronid prošlog jula. Ova odluka doneta je nakon što je Braz bio suspendovan od tog trenutka.

Osvajač zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine tvrdio je da mu je nutricionista dao suplement koji sadrži zabranjenu supstancu kako bi poboljšao svoje zdravlje, uz uverenje da nema razloga za brigu.

On će se moći vratiti svom sportu u novembru ove godine, pošto se kazna računa od 27. jula 2023. godine.

Braz je osvajač poslednjeg zlata pre dominacije Armanda Duplantisa, s ličnim rekordom od 6.03 metra. Takođe, osvojio je bronzu na Olimpijskim igrama u Tokiju 2021. godine, kao i srebro na Svetskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu 2022.

Atletska unija za integritet takođe je suspendovala Isamada Asingu iz Surinama na četiri godine, kao i Kenijku Džozefin Čepkoeč na sedam godina.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter