1
EURO 2024
Veljko Birmančević, Nemanja Radonjić

FOTO: Starsport

DA LI RADONJIĆ IMA PRAVO DA SE LJUTI? Birmančević ispred Nemanje na Piksijevom spisku, a ovo su razlozi!

Objavljeno: 28.05.24 u 18:27

Radonjić je ušao u konflikt sa selektorom Srbije

Nedavno objavljeni spisak selektora Dragana Stojkovića za predstojeće reprezentativne utakmice izazvao je mnoga pitanja, a jedno od najčešćih je zašto je Veljko Birmančević dobio prednost ispred Nemanje Radonjića.

Odgovor na ovo pitanje leži u statistici i učinku igrača tokom sezone. Birmančević, koji igra za češku Spartu, imao je izvanrednu sezonu. U dresu prvaka Češke, Birmančević je odigrao 48 utakmica, postigavši 22 gola i zabeleživši 12 asistencija. Njegov doprinos bio je ključan i u domaćem prvenstvu i na evropskoj sceni, gde je postigao nekoliko važnih pogodaka.

S druge strane, Nemanja Radonjić, koji nastupa za špansku Majorku, imao je mnogo skromniji učinak. Radonjić je ove sezone odigrao samo 350 minuta, što je nešto više od tri kompletne utakmice. Tokom tog vremena nije uspeo da postigne ni jedan gol niti da asistira.

Iako se Majorka takmiči u znatno jačoj ligi od Sparte, Radonjićev nedostatak minutaže i učinka jasno su se odrazili na njegovu poziciju u reprezentaciji. Dragan Stojković je pokazao da pri sastavljanju spiska za reprezentaciju daje prednost igračima koji su tokom sezone pružili najbolji učinak i koji su u kontinuitetu igrali dobro za svoje klubove.

Birmančevićevih 3.500 odigranih minuta, uz izvanredne statistike, jasno su prevagnuli nad Radonjićevih 350 minuta bez konkretnog učinka. Ovom odlukom Stojković je pokazao da se vodi interesima srpskog državnog tima i da je pošten u svom izboru igrača.

Ostaje da se vidi kako će se Birmančević snaći u reprezentativnom dresu, ali njegova forma iz kluba obećava mnogo za predstojeće utakmice Srbije.

58
8

1 Komentara

  1. Meni je odluka Birmancevica umeto Radonjica sasvim logicnani dobra, samo cime je to Gudelj zasluzio da podje posle one povrede i ispadanja iz forme totalno…on niti sada ima pravu kondiciju da se juri sa Englezima i Dancima niti ima minute u nogama :/ samo to.

    1
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter