0
EURO 2024

Dusan Vlahovic and Aleksandar Mitrovic Srbija v Svedska - UEFA Nations League-League B-Group Beograd, 24.09.2022 foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

(ANKETA) SLATKE MUKE ZA PIKSIJA: Vlahović i Mitrović u borbi za prvog špica!

Objavljeno: 28.05.24 u 19:58

Piksi ima veoma tešku odluku pred sobom

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi saopštio je konačan spisak od 26 fudbalera na koje računa za predstojeće Evropsko prvenstvo u Nemačkoj. Odluka je izazvala mnoga iznenađenja i diskusije, ali selektor je jasno stavio do znanja da snosi punu odgovornost za izbor igrača.

Srbija se nalazi u teškoj grupi zajedno sa Engleskom, Slovenijom i Danskom. Englezi su favoriti grupe, sa možda najjačom reprezentacijom u svojoj istoriji, predvođeni zvezdama poput Fila Fodena, Džuda Belingema, Bukaja Sake i Harija Kejna. Danska, tradicionalno nezgodan rival, takođe predstavlja ozbiljnu pretnju, sa brzim i disciplinovanim igračima koji mogu zadati probleme srpskoj reprezentaciji.

Jedna od najvećih dilema za selektora Stojkovića biće izbor napadača. Srbija ima dva vrhunska napadača – Aleksandra Mitrovića i Dušana Vlahovića. Mitrović, najbolji strelac u istoriji Srbije, imao je sjajnu sezonu u Al Hilalu, osvojivši titulu u Saudijskoj Arabiji i završivši kao drugi strelac lige sa 28 golova. S druge strane, Vlahović, najbolji igrač i strelac Juventusa, postigao je 18 golova u svim takmičenjima i bio drugi strelac Serije A sa 16 golova.

Vlahović je trenutno u vrhunskoj formi i njegova pokretnost i taktička prilagodljivost mogu biti ključne u mečevima protiv tehnički i taktički potkovanih protivnika kao što su Engleska i Danska. Međutim, Mitrović je prava gol mašina i njegova dominacija na terenu je neosporna, što čini ovu odluku izuzetno teškom za selektora Stojkovića.

Postavlja se pitanje da li će Srbija moći da igra sa dva napadača, s obzirom na ozbiljnost protivnika i potrebu za balansiranim timom. U Kataru je Stojković uglavnom oslanjao na Mitrovića zbog Vlahovićeve povrede, ali to nije donelo željeni rezultat. Sada, sa oba napadača u formi, selektor mora pažljivo razmotriti taktičke opcije.

Stojković će morati da donese tešku odluku o startnoj postavi, uzimajući u obzir snagu protivnika i potrebu za jakim veznim redom i odbranom. Izbor između Mitrovića i Vlahovića biće ključan za uspeh Srbije na Evropskom prvenstvu, a selektor je svestan da će njegova odluka biti pod velikim lupom javnosti.

Navijači i stručna javnost nestrpljivo iščekuju prve mečeve Srbije u Nemačkoj, nadajući se da će selektorov izbor doneti željene rezultate i da će reprezentacija ostvariti značajan uspeh na prestižnom takmičenju.

Ko treba da bude prvi špic Srbije na EURU?

Pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...
8
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter