0
Košarka

FOTO: X/ @KKMegaBasket

(POLUVREME) PARTIZAN ODRŽAVA PREDNOST, Mega odoleva!

Objavljeno: 27.05.24 u 20:55

Partizan vodi na poluvremenu

Kosarkaši Mege dočekuju Partizan u drugom meču polufinala KLS-a. Partizan je slavio u prvom meču polufinala. Ako Partizan večeras slavi očekuje nas novi večiti derbi. 

Partizan vodi na poluvremenu: 47:41

Mega: Đurišić, Ilijasoglu, Jelavić, Jović, Malovec

Partizan: Avramović, Smit, Ponitka, Trifunović, Kaboklo

1. četvrtina: 18:28

Partizan je dobro otvorio utakmicama šutem za tri poena, Jelavić je posle skoka u napadu upisao prve poene za ekipu Mege. Partizan u prvih par minuta dolazi do 9:2 uz veoma dobru timsku odbranu. Ilijasoglu je brzo ušao u probleme sa faulovima je te otišao na klupu. Ponitka posle prvih poena Partizana, kasnije krade loptu i zakucava za 11:2 Partizana. Prve minute posle dužeg vremena u Partizanu upisuje Ognjen Jaramaz. Ponitka se istakao kao najbolji pojedinac prvog dela prve četvrtine. U nastavku Mega se muči sa linije penala, a u Partizanu Kaboklo dominira u reketu. Mega gubi nekoliko lopti te daje šansu Partizanu da ode na maksimalnih +8. Sa klupe se za Megu ističe mladi Bogoljub Marković. Posle teškog šuta Pantera, Partizan ide na dvocifrenu prednost. Posle pogođenih bacanja Filipsa završila se prva četvrina. Najefikasniji u Partizanu Ponitka sa 8, u Megi Petrovic sa 5.

2.četvrtina: 23:19

Druga četvrtina je počela kucanjem Markovića, pa trojkom Avramovića. Mini seriju Mege, Željko Obradović je presekao tajm-autom. Iz pauze Uroš Trifunović je presekao seriju Mege i vratio Partizan na dvocifrenu prednost. Panter je napravio treći faul sredinom druge četvrtine, te ga je Željko Obradović poslao na klupu. Smit pogađa pretežak šut, te vraća Partizan na +9. Tihi junaka Partizana zadnjih par meseci, Džejlin Smit, najviše muči ekipu Mege u drugoj četvrtini. Mega spušta na -5 polaganjem Filipsa, ali je brzom trojkom Smita Partizan ponovo pobegao na +8. Posle pogađoenih bacanja Anđušića, Partizan je vratio dvocfirenu prednost. U ekipi mege Đurišić i Malovec prave svoje treće faulove. Posle greške u koracima Smita, Mega trojkom Milijaševića spušta na –5. Kaboklo atraktivnim kucanjem šalje Partizan na +8. Poluvreme se završava polaganjem Petrovića. Najefikasniji u Partizanu je Kaboklo kao i Smit sa 8, dok u Megi najviše se istakao Mihailo Petrović sa 7.

1
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter