1
EURO 2024

head coach Dragan Stojkovic during the Fudbalski Savez Srbije nagrada godine year awards Zlatna lopta 2023 at Hotel Hyatt on December 29, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Predrag Milosavljevic/Starsport.rs ©)

DRAGAN STOJKOVIĆ PIKSI: „Moramo da prodjemo grupu, nema alibija“ (VIDEO)

Objavljeno: 27.05.24 u 23:55

Piksi je gostovao na RTS-u

Selektor fudbalske reprezetnacije Srbije Dragan Stojković Piksi bio je gost emisije „Oko“ na prvom programu RTS-a, i tom prilikom, govorio je o brojnim aktuelnim temama koje se timu nacionalnog tima, a glavna je Evropsko prvenstvo koje počinje 14. juna. 

Piksi je upravo danas potpisao novi ugovor sa Fudbalskim Savezom Srbije po kome će na klupi nacionalnog tima biti i naredne dve godine, do 2026.

Dogovor je postignut još ranije, danas je na Izvršnog odboru samo potvrđeno, jednoglasnog odlukom, tako da mi je drago da ću biti na čelu naše fudbalske reprezentacije u sledećih dve godine– potvrdio je selektor Srbije gostujući u emisiji „Oko“ na RTS-u.

Ovaj dogovor je postignut između dve strane, između FSS i mene kao selektora, tako da tu nikad nije bilo nekih problema, pronašli smo to rešenje da se postigne kontinitet u radi i da nastanimo sa uspesima. Moja ideja je bila što sam i obavestio FSS da se sačeka sa tim zvaničnim podatkom dok se ne završi naše prvenstvo i finale kupa.

Govorio je selektor i predstojećim pripremama za EURO:

Ono što mogu sad prvi put da kažem da ćemo sutra u devet pre podne na našem zvaničnom sajtu FSS objaviti 26 imena, koja će nas predstavljati u Nemačkoj. Takođe, pripreme za EURO počinju već sutra, na okupu ću imati 16 igrača u Sportskom centru u Pazovi, trening počinje u 17 časova.

Fudbal-FIFA World Cup 2022 Qualifiers-Reprezentacija Srbije
Srbija v Irska
from left Nemanja Maksimovic Strahinja Pavlovic Dusan Vlahovic Filip Kostic Dusan Tadic celebrate
Beograd, 24.03.2021.
foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Govorio je selektor Orlova i o razlici u odnosu na pre dve godine:

– Vidim jednu veliku motivaciju, ali pre svega dobar zdravstveni bilten što je mnogo važni, jer onaj košmar koji sam imao pre  dve godine ne bih želeo nkad da se ponovi. Ovog puta igrači su zdravi, pravi, orni, motivisani i jedva čekaju da dođu. I sam podatak da će već sutra u Pazovi biti 16 igrača, iako fudbaleri nisu u obavezi da dođu tako rano, UEFA je predlagala 2. jun kao dedlajn, sam po sebi govori da ćemo spremno dočekati Evropski šampionat.

Dragan Stojković se raduje što nema euforije kao pred Svetsko prvenstvo u Kataru, podseća na košmar koji se tada dogodio, ali poručuje da je predstojeći EURO velika šansa i da je Srbija mora iskoristiti:

Nema alibija, svima nam je i te kako stalo da posle iskustva u Kataru odigramo u Nemačkoj najbolje što možemo i da sve one koji vole i podržavaju Srbiju učinimo srećnim. Bitno je da svi igrači budu zdravi i spremni za utakmice kako bi u našoj grupi bili na nivou i da prođemo u drugi krug, to je prioritet svih prioritet– poručio je Piksi.

Prvi rival Srbije je ujedno i najteži na papiru, nosilac grupe, selekcija Engleske.

Ne znam da li je to dobro ili loše, da li je bolje igrati sa najjačima na početku ili na kraju grupne faze. Ne brinem toliko o tome, bitnije mi da mi budemo spremni fizički i psihički. Da će nam biti lako neće, ali neće biti ni njima lako protiv nas. Ko god nas bude potcenio biće u problemu. Ovo je definitivno jedna velika šansa, smotra fudbala, veliki praznik evropskog fudbala, gde će Srbija biti učesnik. Tu šansu moramo da iskoristimo! Tu nema alibija, niti traženje ovoga ili onoga, daćmo sve od sebe, borićemo se da odigramo što najbolje možemo.

Standings provided by Sofascore
5
5

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter