0
Evrokupovi
FK Partizan

during the Mozzart Super Liga Season 2023/2024 Play Off match between FK Cukaricki and FK Partizan at stadium FK Cukaricki on May 17, 2024 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

ATALANTA KOMPLIKUJE ŽIVOT PARTIZANU: Titula ekipe iz Bergama pravi probleme crno-belima!

Objavljeno: 23.05.24 u 09:33

Partizan će pokušati da se domogne Evrope

Fudbaleri Atalante su trijumfom u Ligi Evrope obezbedili svoje mesto u Ligi šampiona za sezonu 2024/25, pobedivši Bajer Leverkuzen rezultatom 3:0. Ovaj uspeh doneo je značajne promene u kvalifikacijama za elitno evropsko takmičenje naredne sezone.

Italija će sada imati šest predstavnika u Ligi šampiona, pod uslovom da Atalanta završi kao peta u Seriji A, što trenutno i jeste slučaj. Tim iz Bergama se trenutno nalazi na petom mestu sa 66 bodova i utakmicom manje u odnosu na Bolonju i Juventus, koji imaju po 68 bodova.

Ova situacija utiče i na beogradski Partizan, čiji bi se put ka Ligi šampiona mogao zakomplikovati. Ukoliko Atalanta završi sezonu na petom mestu, Partizan će se u drugoj rundi kvalifikacija suočiti sa jakim protivnicima poput Fenerbahčea, Slavije iz Praga ili Salcburga. Ako Atalanta ne ostane na petoj poziciji, crno-bele bi u prvoj prepreci mogli očekivati mečevi sa Fenerbahčeom ili Dinamom iz Kijeva.

Dodatnu komplikaciju predstavlja i mogućnost da Benfika izgubi direktno mesto u Ligi šampiona, što bi ih učinilo potencijalnim rivalom Partizanu u trećem kolu kvalifikacija.

Atalanta bi mogla sezonu u Seriji A završiti i kao treća, što bi dodatno otežalo situaciju za italijanski fudbal. Tim Đampjera Gasperinija očekuju mečevi sa Torinom i Fiorentinom na svom terenu do kraja sezone. Bolonja će gostovati Đenovi, dok će Juventus dočekati Moncu. Ishod ovih utakmica će biti ključan za konačni plasman u Seriji A i učesnike Lige šampiona naredne sezone.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter