0
Fudbal
FK Rad

FOTO: Printscreen/YouTube

VELIKAN DOTAKAO DNO: Rad nema novca da plati redare, ljuti rival uskače u pomoć klubu sa Banjice!

Objavljeno: 21.05.24 u 11:55

Rad se nalazi u teškoj situaciji

FK Rad, kultni klub sa Banjice, proživljava najteže dane u svojoj istoriji. Nakon ispadanja u Beogradsku zonu (četvrti rang takmičenja), „građevinari“ se suočavaju sa novim problemima pred utakmicu sa Zemunom koja bi trebalo da se odigra za vikend.

U Fudbalski savez Beograda stigao je zahtev sa Banjice da se susret sa starim rivalom odigra bez prisustva publike zbog navodnog visokog rizika. Međutim, prema pisanju Sport kluba, pravi razlog je finansijska situacija kluba koji nema novca za organizaciju utakmice i redarsku službu.

U zvaničnom dopisu FK Rad stoji:

– Smatramo i dajemo predlog da je najbolje utakmicu odigrati bez prisustva publike, navijača, usred zagrejane atmosfere i incidenta koji se desio u prvom delu sezone. Rad je ispao iz lige, Zemun će kao prvoplasirani u Prvu ligu Srbije, utakmica nema rezultatski značaj. Poznata je i netrpeljivost dve navijačke grupe, ne bismo želeli da akteri meča i ovog puta budu u drugom planu.

Velibor Novović, komesar za takmičenje Srpske lige Beograd, zakazao je sastanak sa predstavnicima oba kluba, a konačan epilog trebalo bi da se zna u utorak popodne.

S druge strane, FK Zemun je ponudio pomoć svom rivalu kako bi se meč odigrao pred publikom, s obzirom na važnost utakmice za njihove navijače.

Razumemo finansijsku situaciju FK Rad, jer smo i sami bili u identičnom položaju. Želimo da se utakmica odigra u prisustvu navijača i publike, od početka prolećnog dela sezone odigrali smo već osam utakmica pred praznim tribinama. Smatramo da bi predstojeća utakmica, u kojoj bi ukoliko pobedi naš klub osigurao matematički ulazak u viši stepen takmičenja, bila velika satisfakcija za simpatizere Zemuna – istakli su iz FK Zemun.

Kako se približava vikend, svi iščekuju odluku koja će doneti jasnoću o sudbini ovog susreta i mogućnosti prisustva navijača na stadionu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter