0
Košarka

from left Dragana Stankovic Jovana Nogic Aleksandra Crvendakic Head coach Marina Maljkovic Yvonne Anderson Kosarka-Srbija v Korea-Women’s Basketball World Cup 2022 Qualifying Tournament Beograd,101.02.2022. foto: Srdjan StevanovicStarsport.rs ©

PRAVO NIOTKUDA: Reprezentativka Srbije odlazi u penziju sa 28 godina! (VIDEO)

Objavljeno: 21.05.24 u 22:17

Za vreme u reprezentaciji osvojila je bronzu na OI u Riju, dok se na Evrobasketu okitila bronzom i zlatom

Reprezentativka Srbije u košarci, Aleksandra Crvendakić, odlučila je da ode u penziju sa svega 28 godina!

Devojka iz Loznice počela je karijeru u rodnom gradu, da bi zatim igrala za Crvenu zvezdu od 2011. do 2014. godine. Igrala je zatim za mađarski Šopron pet godina, a završila karijeru u francuskom Asvelom.

Aleksandra je za reprezentaciju debitovala na Olimpijskim igrama u Riju i osvojila je bronzu, a na Evrobasketu 2019. godine je takođe osvojila bronzu. Zlato sa reprezentacijom na Evropskom prvenstvu osvojila je 2021. godine.

Ona se od košarke oprostila preko društvenih mreža:

– Moje telo je reklo da je dosta, i moram to da poštujem. Moja ljubav prema košarci bila je ogromna, od prvog dana kada me otac odveo na košarkaški teren. Od tog trenutka sam počela da sanjam velike snove. Sanjala sam da osvajam medalje sa reprezentacijom. Osvojanje olimpijske medalje i evropskog zlata rezultat su moje velike ljubavi prema ovom sportu.

1
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter