0
ATP

FOTO: Printscreen/Instagram

NOVAK OTKRIO ZBOG ČEGA BAŠ ŽENEVA: „U ovom trenutku za mene ne postoji bolja priprema od…“

Objavljeno: 21.05.24 u 21:33

Govorio je Novak i o nedavnom incidentu sa flašicom

Prvi reket sveta Novak Đoković stigao je u Ženevu gde će odigrati turnir neposredno pred start Rolan Garosa. Srpski teniser će u drugom kolu odmeriti snage sa Janikom Hofmanom koji je bio bolji od Endija Marija. 

Nole je odlukom da nastupi u Ženevi mnoge iznenadio, s obzirom da se turnir igra u nedelju pred početak drugog Grend slema u godini.

Moram prvo da se zahvalim organizatorima, jer smo se i ja i moj tim osetili dobrodošlim ovde – rekao je Novak na početku konferencije za medije.

– Znam Ženevu veoma dobro, imam rođake ovde koje sam posećivao u prošlosti nekoliko puta. Trenirao sam ovde, ali nikada nisam igrao turnir.

Pokušaće Đoković da se izbori za prvi trofej u ovoj sezoni.

– Razlog zbog kojeg sam odlučio da dođem ovde je taj što osećam da u ovom trenutku za mene ne postoji bolja priprema od igranja mečeva. Osećam da mi je potrebno više mečeva, jedan, dva, tri ili nadam se četiri. To je dobro za mene, to je pravi način da pronađem formu za Rolan Garos.

U Monte Karlu je stigao do polufinala, dok je u Rimu eliminisan već u trećem kolu – posle incidenta u kojem ga je flašica udarila u glavu.

– Glava je dobro, sve je u redu. Treniram više od nedelju dana. Osećam se dobro. Videćemo kako će biti kad počne meč. Kada je reč o fitnesu, radio sam sa svojim starim-novim trenerom na izdržljivosti, fizičkoj snazi kako bih igrao mečeve na tri dobijena seta na najzahtevnijoj podlozi. Nadam se da ću imati više od jednog meča ovde u Ženevi, to je cilj. A onda ćemo videti šta će biti u Parizu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gonet Geneva Open (@gonetgenevaopen)

2
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter