0
AdmiralBet ABA Liga
KK Partizan

from left Zach Leday, #2 of Partizan Mozzart Bet Belgrade, James Nunnally, #21 of Partizan Mozzart Bet Belgrade, Mateusz Ponitka, #37 of Partizan Mozzart Bet Belgrade, Bruno Caboclo, #50 of Partizan Mozzart Bet Belgrade and Jaleen Smith, #0 of Partizan Mozzart Bet Belgrade during the Aba League Season 2023-2024 Final Game 2 match between Crvena Zvezda and Partizan at Aleksandar Nikolic hall on May 15, 2024 in Belgrade, Serbia. (Photo by Pedja Milosavljevic/Starsport.rs ©)

LEGENDA PARTIZANA OSULA PALJBU PO SVOJIMA: „Razočaran sam, ovo je debakl, igrači su nepošteni!“

Objavljeno: 21.05.24 u 09:56

Partizan je neočekivano savladan u finalu ABA lige sa 3:0

Košarkaši Crvene zvezde pobedom protiv Partizana u Beogradskoj Areni rezultatom 82:76 osvojili su titulu šampiona ABA lige ukupnim rezultatom 3:0 u finalnoj seriji. U analizi utakmice i celokupne serije, bivši igrač Partizana Goran Grbović dao je svoje stručno viđenje dešavanja u tri utakmice.

Jednostavno, Partizan je bio daleko od nivoa koji je potreban da se osvoji liga. Bez energije, utakmica je bila kulminacija gde se videlo da Partizan nije ušao sa potrebnom energijom, jer nisu imali hemiju kao tokom poslednjih mesec dana, praktično od onog ispadanja iz Evrolige. Ovaj rezultat je proizvod svega toga – rekao je Grbović.

Nakon meča, mnogi su zaključili da su igrači Crvene zvezde pokazali veću želju za pobedom.

Pa to je evidentno. Ja stalno kažem, derbi ako ne shvatite lično, to je već ozbiljan problem. Mislim da stranci to razumeju i ne razumeju. Neki da neki ne. Da je to posao, mislim da je kod Zvezde bilo više od posla. To je ono što je mene iznerviralo u svemu tome. Ta posvećenost mora da bude 200%, ako neko odigra 201% onda neka pobedi utakmicu. Nisu spremno ušli u duel pred domaćom publikom, koja je bila fantastična.

Povela se priča da je trener Crvene zvezde, Janis Sferopulos, taktički nadmudrio Željka Obradovića.

Kad je 3:0, kako nije nadigrao. To je matematika, nema potrebe da dokazujemo. Treća utakmica je bila najteža za Partizan. Sferopulos je fantastično pripremio meč, čvrsta odbrana, dugačak napad. Zvezda sebi nije dozvolila da ulazi u ‘run and gun’ sa Partizanom – istakao je Grbović.

Grbović je posebno naglasio važnost želje i pristupa igri.

Pričam o načinu na koji treba da se predstavite pred svojom publikom u najvažnijoj utakmici sezone. Derbi je najvažnija utakmica i u Evroligi i u domaćem takmičenju. Partizan se obrukao pred svojom publikom. Jago Dos Santos je dao 19 poena iz reketa, što je neinteligencija. Ovo je debakl, igrači nisu bili spremni za nešto ovako veliko – zaključio je Grbović.

Nakon ispadanja u Evroligi i gubitka ABA lige, očekuje se ozbiljan rez na kraju sezone.

Čeka se odluka Evrolige, da se vidi ko će dobiti vajld kard. Veliki je ulog. Mi smo jedni od najozbiljnijih kandidata za fajnal-for 2027. godine, ali Evroliga ima problem sa 2025. Ako bi Beograd dobio i 2025. i 2027. godine, to bi bila najveća moguća stvar – rekao je Grbović.

Crvena zvezda je tako još jednom pokazala svoju superiornost u regionalnoj ligi, dok Partizan ima mnogo posla pred sobom kako bi se vratio na pobednički put.

9
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter