0
Evropske lige

FOTO: Twitter/@juventusfc

KAKVA UTAKMICA U BOLONJI: Juventus gubio 3:0, pa umalo došao do preokreta! (VIDEO)

Objavljeno: 20.05.24 u 22:57

Vlahović i Kostić bez učinka večeras

Fudbaleri Bolonje i Juventusa odigrali su spektakularan meč u okviru 37. kola Serije A, a meč je završen podelom bodova – 3:3.

Iako je domaćin imao čak tri gola prednosti, Stara dama nije odustala i na kraju došla do boda, a umalo i do sva tri. Dušan Vlahović je na terenu proveo 64. minuta, dok je Filip Kostić presedo meč na klupi.

Samo 90 sekundi trebalo je domaćima da obraduju stanovnike ornamenta severa Italije. Stvorila se velika gužva u kaznenom prostoru crno-belih, a loptu je u blizini bele tačke pokupio Rikardo Kalafiori.

Nije Bolonja imala nameru da stane, pa je priliku za prvenac u Seriji A iskoristio 19-godišnji Argentinac Santijago Kastro.

Stara dama nije imala sreću jer je Kalafiori rešio da preuzme ulogu centarfora i što je još gore po goste iz Torina – sjajno se snašao defanzivac Bolonje. Iskoristio je grešku defanzivne linije Juventusa i na maestralan način pogodio za 3:0.

Sve je vodilo ka rutinskoj pobedi domaćih, a onda je usledio potpuni preokret situacije na terenu.  Jedna neoprezna reakcija Džona Lukumija bila je okidač neočekivane “kapitulacije” domaćih. Iskoristio je taj propust Federiko Kijeza i smanjio na 3:1 u 76. minutu.

Samo osam minuta bilo je dovoljno Staroj dami da u potpunosti anulira ubedljivo vođstvo domaćih. Odluka da Arkadijuš Milik zameni Dušana Vlahovića ispostavila se kao odlična, jer je Poljak direktno iz slobodnog udarca postigao pogodak za TV špice.

Samo 60 sekundi kasnije navijači Bolonje u neverici su podigli ruke na glavu. Ponovo je pogrešila odbrana domaćih, a šansu za izjednačenje nije propustio turski vunderkind – Kenan Jildiz. 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter