1
Košarka

FOTO: Printscreen/X/AttitudeTV

JOKIĆ NAKON PORAZA O SVEMU: Evo šta je rekao najbolji košarkaš na svetu o reprezentaciji! (VIDEO)

Objavljeno: 20.05.24 u 10:20

Nisu mogli Nikola i Džamal sami da izguraju!

Košarkaši Denver Nagetsa doživeli su poraz od Minesote rezultatom 98:90 u sedmom meču plej-ofa NBA lige, dok ni sjajni Nikola Jokić nije uspeo da svojoj ekipi donese pobedu i plasman u finale.

Ligaški MVP, Jokić, zabeležio je impresivnih 34 poena, 19 skokova i sedam asistencija, ali ni to nije bilo dovoljno da se zaustavi preokret Minesote.

Nakon meča, na konferenciji za medije, Nikola Jokić je dao svoje viđenje dešavanja na terenu, istovremeno odgovarajući i na pitanje o mogućem učešću za Srbiju na Olimpijskim igrama.

Ne znam, nismo uspeli da osvojimo back-to-back titulu, tako da ne mogu ništa reći. Svi su se unapredili i svi žele da pobede nas. Tako izgleda. Postizali su poene, uspevali da uhvate mnogo ofanzivnih skokova u drugom poluvremenu.

Mi smo imali mnogo otvorenih šuteva, ali prosto ih nismo pogodili. Oni su s razlogom najbolja odbrana NBA lige. Ne verujem u to ko je na papiru bolji tim. Pred nama je bilo sedam utakmica, oni su pobedili i bili su bolji. Čestitam im na tome. Neki timovi nikada ne dođu do druge titule. Drago mi je što smo imali priliku da dođemo u tu situaciju da posle titule idemo u novi pohod.

Pokušaćemo da postanemo bolji, mudriji, od trenera, preko igrača do stručnog štaba. Prosto, toliko je talenta prisutno u NBA ligi, da ne postoji lagan protivnik. Promašio sam osam trojki, Džamal Marej takođe osam, Majkl Porter Džunior pet. Ne možeš pobediti utakmice na kojima ne pogađaš šuteve. Ako želiš da pobediš, prosto je, moraš pogađati. Neki timovi nikada ne osvoje prvenstvo. Videćemo, treba da se popravimo, budemo mudriji, moramo da budemo savršeni da osvojimo prvenstvo.

Na pitanje o mogućem nastupu za Srbiju na Olimpijskim igrama, Jokić je odgovorio:

Ne znam prijatelju, moraću da razmislim.

2
0
1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter